Közösségi oldalak

Sport

Döntetlen az Előre és a Szeged rangadóján

Mikló Roland csatázik a szegediek támadójával. Fotó: Gémes Sándor/Délmagyarország

Döntetlent hozott az NB II-es labdarúgó-bajnokság alföldi derbije a Kórház utcában. A Békéscsaba 1912 Előre az első félidő végén szerzett vezetést a Szeged elleni találkozón, amit a vendégek a második játékrész hajrájában dolgoztak le, nem érdemtelenül egalizálva a mérkőzést.

Az első félidő egyik tábor számára sem tartogatott „körömrágós” időszakokat. A csapatok a biztonságra helyezték a hangsúlyt, a kapuk keveset forogtak veszélyben. Talán a házgazdák lábain járt többet a labda, de gólra utaló momentum részükről sem igazán akadt. A kivételt Horváth Péter remek helyzetfelismerése és annak pontos kivitelezése jelentett közvetlenül a szünet előtt.

45. perc: Horváth Péter vezetgette a labdát, mivel nem léptek ki rá, gondolt egy merészet és 25 méterről középről a bal felső sarokba tekert, 1–0.
81. perc: Szatmári Lóránd a pálya bal oldaláról ívelt a hosszú kapufához érkező Temesvári Attila fejére, aki a rövid sarokba bólintott, 1–1.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–1 (1–0)
Békéscsaba, 1320 néző
Vezette: Katona Balázs (Sinkovicz Dániel, Nagy Viktor).
Gólszerző: Horváth P. (45.), ill. Temesvári (81.).
Sárga lap: Futó (41.), Kitl (53.), Albert (58.), Hodnicki (90.), ill. Gajdos (69.), Tóth B. (90.).
Piros lap: Germán (91. – a kispadról).

Békéscsaba Előre: Póser – Puskás (Hodonicki, 73.), Albert I., Szabó Cs., Mikló – Hamed (Váradi, 73.), Kitl (Kóródi, 92.), Futó (Fazekas, 59.), Horváth P. – Lukács (Máris, 73.), Czékus. Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács J. – Könczey (Kővári, 71.), Szilágyi Z., Temesvári, Tóth B. – Papp Á., Szatmári L. – Prosser, Gajdos, Kundrák (Haruna, 46.) – Géresi (Bíró, 22.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.

Brlázs Gábor: – Egy távoli lövéssel sikerült megszereznünk a vezetést, és az előnyünket a második félidőben igyekeztünk megtartani. Az ellentámadásokat kellett volna higgadtabban végig vinni, és akkor egy második góllal lezárhattuk volna a mérkőzést. Még azzal az eggyel is nyerhettünk volna, de egy ártalmatlannak tűnő átívelt labdát nem sikerült levédekeznünk. A hozzáállással és a lelkesedéssel maximálisan elégedett vagyok, ezzel tudtuk kompenzálni azt a tudásbeli különbséget, ami a Szeged javára billenthette volna a mérkőzést.

Alekszandar Sztevanovics: – Nagyon sokkolt bennünket az első félidő végén bekapott gól, de szerencsére a másodikra teljes energiával jöttünk ki és a feladatunkra koncentráltunk. Talán nem a legjobb időben szereztük a gólt, mert a második félidőben több nagy helyzetünk is volt, ezzel együtt elégedett vagyok az egy ponttal.