Közösségi oldalak

Sport

Két év után ismét kupadöntőt játszik a BRSE

A Swietelsky-Békéscsaba lesz a címvédő Vasas ellenfele a női röplabda Magyar Kupa döntőjében, miután az elődöntő szerdai visszavágóján is 3:1-re legyőzte a Kaposvárt. A finálét, valamint a Kaposvár és a Nyíregyháza közötti bronzmérkőzést március 12-én rendezik a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban.

A két együttes másfél héttel ezelőtti első, békéscsabai találkozóját 3:1-re nyerték a hazaiak, akik vasárnap az addig veretlen Vasas bajnoki legyőzésével hangoltak a kupavisszavágóra. A somogyiak is győztes meccsel a hátuk mögött várhatták a találkozót, amelyen a vendégeknek két megnyert szettre volt szükségük ahhoz, hogy biztosítsák helyüket a fináléban.
Úgy tűnt, Tóth Gábor tanítványai nem is szeretnék sokáig húzni a továbbjutás eldöntését, ugyanis a nyitójátszmában a török Ceyda Aktas ponterős játékának, valamint jó nyitásaiknak köszönhetően a hajrához közeledve már kilenc ponttal vezettek. A hazaiak ugyan később mínusz ötre visszazárkóztak, a BRSE végül simán szerezte meg a vezetést.

A második felvonást sokkal jobban kezdte a KNRC, Tóth Gábornak 10:5-ös hazai vezetésnél már másodszor kellett időt kérnie, együttese azonban ezt követően légiósai vezérletével új erőre kapott, a hazai hibáknak is köszönhetően fordított és kisvártatva már négypontos fórban volt. Ekkor a hazaiakat edző francia Vincent Lacombe egyperces reklamálással – és az ezért járó sárga lappal – alaposan megzavarta a BRSE röplabdázóit, a KNRC 21:18-ra elhúzott, de a fordulatos végjátékban hiába jutott el két szettlabdáig, a viharsarkiak lezárták a párharcot.

A tét nélkülivé váló harmadik etapra a hazaiak két, a vendégek négy helyen változtattak addigi csapatukon. A kaposváriak ki tudták használni ellenfelük összeszokatlanságát és simán szépítettek. A negyedik szettre a Kaposvár is újabb cserejátékost vetett be, de így is lendületben maradt és 21:19-ig vezetett. Ezt követően azonban már nem szerzett több pontot, így a BRSE kettős győzelemmel jutott fináléba.

A 102 perces összecsapás legeredményesebb játékosa a hazaiak magyar válogatott ütője, Szedmák Réka volt 22 ponttal, a vendégektől a bolgár Ralitsa Vasziljeva 14 pontig jutott.

Magyar Kupa női röplabda-mérkőzés

Kaposvári NRC–Swietelsky-Békéscsaba 1:3 (–18, –24, 16, –21)
Kaposvár, 300 néző
Vezette: Halász Tibor, Szabó Péter.

Kaposvár NRC: Godó 13, Maggioni, Szedmák 22, Ubavics 7, Bodovics 6, Gyimes 9. Csere: Radnai Lili (liberó), Ilics 2, Hegyi, Budai 3, Radnai Luca 1. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

BRSE: Drpa 11, Vasziljeva 14, Bodnár 6, Pintér 7, Aktas 13, Bagyinka 1. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók), Oliinyk 1, Glemboczki 4, Mosher 2, Tuska. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Tóth Gábor: – A tervek szerint alakultak a dolgok, de a második szettben az ellenfél edzője meghúzta az egyetlen dolgot, amit véleményem szerint meg tudott húzni, ehhez pedig mi jól asszisztáltunk. Ennyi kritikám van a csapat felé, mert tudtuk, hogy ez meg fog történni. Viszont szépen kijöttünk belőle, erősek maradtunk, és amikor már biztossá vált, hogy bejutottunk, onnantól próbáltam azoknak is lehetőséget adni, akik mostanában kevesebbet kaptak.