Közösségi oldalak

Sport

Borsodot is legyőzte a Békés megyei válogatott

A Békés–Borsod-Abaúj-Zemplén eldöntővel vette kezdetét szombat délelőtt Cegléden a Területi Amatőr labdarúgó-válogatottak Országos Nagypályás Tornája négyes döntője. Az első alkalommal finalista viharsarki együttes nyomban az aranyéremért játszhat vasárnap, miután emberfórját kihasználva, kétgólos sikert aratott. Az ellenfél a délutáni Győr-Moson-Sopron–Baranya párharc győztese lesz.

A találkozó elején inkább a borsodiak domináltak. Többet birtokolták a labdát, de a mezőnyfölényük csak szögleteket eredményezett. A mieink stabilan védekeztek és kontrákkal operáltak. Ennek az első konkrét eredményeként a 13. percben emberelőnybe kerültek, miután a kilépő Furárt a tizenhatos vonala előtt Horváth elkaszálta. Az emberelőnyben a viharsarki együttes vette át az irányítást, előbb Furár, majd Miszlai előtt adódott két ordító lehetőség. Az északi gárda nem finomkodott a pályán és ügyesen ölte az időt, így kihúzta szünetig a kedvező eredményt.

A térfélcserét követően tíz emberrel sem tűntek elveszettnek a borsodiak, még sem kerülhették el a sorsukat. Az 55. percben a tizenhatos jobb sarkánál szabálytalankodtak, a szabadrúgást Barna ívelte Miszlai fejére, aki az ötös vonaláról bólintott a jobb sarokba. Négy minutával később lábbal tesztelte Szegő kapust a gólszerző, de az aprótermetű hálóőr a bal sarokból szögletre tolta a labdát. A játékrész második felére minden mindegy alapon kezdett kitámadni az ellenfél. Kapu elé ívelt labdákból próbált veszélyeztetni, időnként nem kis izgalmakat okozva a viharsarki híveknek. Az eredményt azonban nem tudták befolyásolni, Barna pedig a hosszabbítás 5. percében megszerezte a második gólt és már középkezdésre sem maradt idő.

B.M.

Amatőr válogatottak labdarúgó-mérkőzés

Békés–Borsod-Abaúj-Zemplén 2–0 (0–0)
Cegléd, 80 néző
Vezette: Róka Krisztián (Faragó György, Patócs Dorina)
Gólszerző: Miszlai (55.), Barna (85.). Piros lap: Horváth (13.).

Békés megye: Salka – Palik (Barna, 41.), Szabó Ákos, Polonszki, Papp Máté, Zima (Csák, 57.), Darida (Nagy S., 71.), Simon R. (Fehér, 37.), Furár, Isaszegi M. (Sebők, 68.), Miszlai. Szövetségi edző: Buza Barnabás, Sajben Gábor.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye: Szegő – Veréb (Bernáth, 46.), Lénárt, Hegedűs, Szemere – Horváth, Leskó – Filkóházi, Lakatos, Sipos (Erdélyi, 56.) – Fercsák (Kis-Orosz, 60.). Szövetségi edző: Kriston István. Szakmai igazgató: Koleszár György.

Buza Barnabás: – Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Nem játszottunk olyan vehemenciával, mint az elmúlt héten, de mindvégig stabilak voltunk. A kiállítás után megvoltak a lehetőségeink, hogy vezetést szerezzünk, de a kapu előtt nem voltunk kellően határozottak. A második félidő elején feljavultunk, jött is a klasszikus gólunk, amit újabb követhetett volna. Az ellenfélnek futnia kellett az eredmény után, de stabilan őriztük azt, és akár előbb is lezárhattuk volna a meccset.

Kriston István: – Gratulálok Békésnek a továbbjutáshoz! Amit elterveztünk a mérkőzés előtt, az sajnos nagy hamar megborult a kiállítással. A csapatunk fegyelmezett tudott maradni és mindent megpróbált, így emelt fővel jöhetett le a pályáról.