Közösségi oldalak

Sport

Négyes fináléban a Békés megye amatőr labdarúgó-válogatottja

Négyes fináléban a Békés megye amatőr labdarúgó-válogatottja

A szombati kapott gól nélküli szereplés már előrevetítette, hogy Békés megye amatőr labdarúgó-válogatottjának lehet esélye továbbjutni a gyulai területi döntőből. Aztán a vasárnap délelőtti első meccs első félidejében, amikor Csongrád már 2–0-ra vezetett, már kevesen dobtak volna erre voksot. A csapatnak azonban sikerült leküzdenie a fáradtságot és az ellenfeleket, így összejött a sporttörténelmi siker, most először ott lehet a jövő hétvégi ceglédi négyes fináléban.

– Nagyon nagy akarással végezték a dolgukat a fiúk a két nap során, amit jól mutat a Csongrád elleni találkozó. Ebben a szoros mezőnyben ez a küzdeni tudás hozta meg a sikert, aminek természetesen nagyon örülünk, hiszen korábban még nem volt ilyenre példa. Izgatottan várjuk a jövő heti Borsod elleni elődöntőt – fogalmazott Szpisják Zsolt, az MLSZ megyei igazgatója.

Öt megye nagypályás válogatottja csatázott szombaton és vasárnap Gyulán a Grosics Akadémia, illetve a szomszédos id. Christián László Városi Sporttelep műfüves pályáin. A Magyar Labdarúgó Szövetség két év után írta ki ismét a tornát, melynek keretében négy helyszínen küzdöttek meg 19 megye, illetve Budapest legjobbjai.
A második nap nem úgy indult Békés válogatottja számára, ahogyan az előző abbamaradt, igaz egy „átaludt” félidő után magára talált a csapat és kétgólos hátrányból fordítva, legyőzte Csongrádot, életben tartva reményeit. Kiegyenlített mezőnyjáték közepette a 13. percben egy lecsorgó labdát Albert 13 méterről bombázott a bal alsó sarokba. Alig tíz minutával később ő növelte a csongrádiak előnyét egy jogos büntetőből. A második félórára mintha kicserélték volna a viharsarki gárdát. Sebők Martin az elején visszahozta a pontszerzésbe vetett hitet, közelről kotorva a labdát a kapuba. Mindez lendületet adott a csapatnak, amely a félidő közepét átlépve, büntetőből egalizált. Miszlai egy rátartásért megítélt tizenegyest lőtt a jobb alsó sarokba. Mindkét gárda a győzelemre hajtott a hátra lévő időben, a mindent eldöntő találatot Isaszegi Máténak sikerült elérnie.

B.M.

Békés–Csongrád-Csanád 3–2 (0–2)
Gyula, 30 néző. Vezette: Mákos Márk Dávid (Tóth Csaba, Polyák Attila Péter)
Békés: Salka – Palik, Polonszki, Szabó Ákos, Papp Márton, Barna (Sebők), Simon R. (Furár), Darida, Csák (Marik), Isaszegi M., Miszlai. Szövetségi edző: Buza Barnabás, Sajben Gábor.
Csongrád-Csanád: Szabó G. – Rádi, Vastag, Prozlik (Pócs T.), Csamangó, Dudás, Papp Á. (Csányi), Ottlik Márk (Kalapács), Rádai (Ottlik Máté), Albert, Pócs D. Szövetségi edző: Fülöp Tibor.
Gólszerző: Sebők (33.), Miszlai (47. – 11-esből), Isaszegi M. (57.), ill. Albert (13., 23. – 11-esből).

A döntőnek is beillő Bács-Kiskun elleni záró találkozón már a döntetlen is a viharsarki együttes továbbjutását eredményezte, ennek megfelelően az idő és az eredménykényszer az ellenfelet sürgette. Támadtak is becsülettel az első félidőben, több veszély mégis a saját kapujuk előtt volt, mert fellazult a védelmük. Szünet után nagy nyomás nehezedett a békésiekre, akiken ekkor már a torna egészének fáradalmai is kiütköztek, ennek ellenére szervezetten és nagy akarással óvták a kedvező eredményt, szórványos kontrákkal pedig a másik kapuig is eljutottak. Egy ilyennél az ellenfél kapusának kellett komoly bravúrral védenie, hogy meccsben tartsa övéit. Később Salka is bemutatta, hogy kiváló formában véd a tornán. Mivel gól nem született, Békés megye veretlenül nyerte meg a tornát és először lehet részese a négyes finálénak, melyet december 9-10. között Cegléden rendeznek.

Bács-Kiskun–Békés 0–0
Gyula, 70 néző. Vezette: Szénási Gábor (Márkus Márk Dávid, Dévényi Balázs)
Bács-Kiskun: Eifert – Sallai (Varga M.), Farkas B., Halasi, Gavula-Recte-Mikula, Rideg, Szabó Sz., Lajkó (Orlov), Lengyel, Barkóczi, Papp D. (Gémesi). Szövetségi edző: Vanó Sándor.
Békés: Salka – Palik (Papp Márton), Polonszki, Szabó Ákos, Papp Máté, Fehér (Márk), Zima (Simon R.), Darida, Burai, Isaszegi M. (Sebők), Miszlai (Furár). Szövetségi edző: Buza Barnabás, Sajben Gábor.

További eredmények: Pest–Bács-Kiskun 2–0, Csongrád-Csanád–Jász-Nagykun-Szolnok 3–1, Jász-Nagykun-Szolnok–Pest 1–2.
Végeredmény: 1. Békés 8 pont (továbbjutott), 2. Bács-Kiskun 7, 3. Csongrád-Csanád 6, 4. Pest 5, 5. Jász-Nagykun-Szolnok 0.