Közösségi oldalak

Sport

Borbély gólja három pontot ért a Füzesgyarmatnak

Borbély Zsombor (j) fejesgólja sokat ért a Füzesgyarmatnak Fotó: Erdős Kiara

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság vasárnapi 15. fordulójában egy jó erőkből álló, harcos fiatal csapat ellen tartotta otthon a három pontot a Füzesgyarmati SK csapata. A sárrétieknek ezúttal egyetlen szemfüles találat is elegendőnek bizonyult a rendkívül fontos győzelem megszerzéséhez.

Kiegyenlített mezőnyjáték jellemezte az első félidőt, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben. A hazaiak bő félóra múltán – két kihagyott lehetőség után – szemfüles góllal szereztek vezetést Borbély Zsombor révén, aki egy kavarodást követően, a pattanó labdát fejelte a kapuba 1–0.

Szünet után a hátrányban lévő borsodiak Suljic vezérletével már jobban csipkedték magukat. Nyomás alá helyezték a gyarmati együttest, de a támadó harmadban rendre elfogyott a tudományuk. Ahogy fogytak a percek, úgy nőtt a feszültség a pályán és a teher a házigazdákra, akik a hosszabbításban büntetőt harcoltak ki a kitámadó ellenféllel szemben. A labdát Lippai nagy erővel a bal kapufára lőtte, de ez már nem osztott, nem szorzott, mert a játékvezető véget is vetett a mérkőzésnek.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Füzesgyarmati SK–Diósgyőri VTK II 1–0 (1–0)
Füzesgyarmat, 150 néző
Vezette: Kakuk Szabolcs (Dobos Dávid, Pálinkás Donát Ferenc).
Gólszerző: Borbély (32.).

Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Lippai, Raducu, Pataki – Achim Á., Oltean – Bereczki (Szántó, 92.), Shadi (Márkus, 13.), Borbély – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Szabados Tamás.

Diósgyőr II: Bánhegyi – Nagy Á. (Bartha, 81.), Mrva, Csáki, Magyar – Tóth B., Csatári (Karika, 61.), Jónyer, Korbély – Suljic, Girdán (Molnár R., 71.). Vezetőedző: Zsivóczky Gyula.

Boros Tibor: – Szerettük volna megakadályozni, hogy az ellenfelünk a labdakihozatalból tudja építeni a támadásaikat, mert ebből veszélyes. Mivel Bereczki és Popescu folyamatosan nyomás alatt tudta tartani a vendégek védelmét, ezt a feladatot megoldottuk. Kialakítottunk legalább öt ziccert, a DVTK viszont egyet sem, ami a védekezésünket dicséri. Most még az is belefért, hogy büntetőt hibázzunk.

Zsivoczky Gyula: – Ellentétes félidőket játszottunk ezen a mérkőzésen. Egy rutinos, minden hájjal megkent csapat ellen játszottunk, egy figyelmetlenségünket kihasználták az első félidőben, de nagy átütőerőt nem éreztem a játékukban. Tudtuk, hogy a második félidőben fáradtabbak lesznek, mert szerdán játszottak, komoly nyomást helyeztünk ellenfelünkre, próbáltuk felépíteni a játékunkat, a Füzesgyarmat ekkor már csak kontrákból volt veszélyes. Mindent megpróbáltunk, de a támadózónában a mai napon nem volt átütőerő a csapatban. Gyors felépülést kívánunk a stáb nevében Nagy Ákosnak.