Közösségi oldalak

Sport

Az NB I meglepetéscsapatával játszott a Békéscsaba 1912 Előre

Fotó: kecskemetite.hu

Az NB I-es bajnokság őszi meglepetéscsapata otthonában játszotta le első téli felkészülési mérkőzését a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgócsapata. A két lila-fehér gárda párharcát a házigazda nyerte, amely szerdán 10 napos edzőtáborba utazik a Török-Riviérára.

Tekintettel arra, hogy a csabai együttes tagjai csak most kezdték a felkészülést, Brlázs Gábor és Balog Zsolt szakvezetők a sérülések elkerülése végett félidőnyi szerepet szánt minden játékosnak. Több próbázó is feltűnt az Előre soraiban. A kezdőben kapott volna helyet a Vasas egykori U19-es válogatottja, a 24 esztendős Kleisz Márk, aki ősszel a fővárosiak NB III-as gárdáját erősítette, tavaly pedig a III. Kerületi TVE együttesében szerepelt, de a kezdés előtt jelezte, hogy sérülés miatt nem tudja vállalni a játékot. A második félidei tizenegyben kapott helyet a 27 éves kapus, Fila Károly.

A hálóőr már nyáron is képben volt, de akkor Bukrán Gábor mellett tette le a voksot a szakvezetés, most újból felmerült a neve. A 2004-es születésű paksi Lakatos-Lengyel Lóránt a fiatalszabály miatt kerülhet képbe, az őszi idény során az atomvárosiak NB III-as együttesében pallérozódott. A többieknél lényegesen hosszabb ideje a csabaiakkal készül Futó Zsombor, a Pécsi MFC 30 esztendős támadó-középpályása, aki egy sérülés miatt hagyott ki hosszabb időt. Góllal mutatkozott be a macedón nemzetiségű Alban Mehmeti, aki ugyancsak 2004-es születésű és a hírek szerint hazája U19-es válogatottjában is helyet követelt már magának.

A meccsen eleinte a Békéscsaba kezdeményezett, de azután átvette az irányítást KTE, néhány ígéretes lehetőséget is sikerült kidolgoznia. Bő félóra elteltével szerezett vezetést a hazai gárda, egy bal oldalról érkező lapos beadás után elsőre még védett Bukrán, de a kipattanót Győri Benjámin már belőtte (1–0). A hajrában felpörögtek az események. Előbb a 43. percben Hatvani lőtt a jobb alsóba egy bátor szóló után, majd a másik oldalon Váradi megpattanó átlövése talált azonnal utat Kersák kapujába. A második játékrész gyors kecskeméti góllal indult, egy labdaszerzés után Banó-Szabó került lövőhelyzetbe, majd ki is lőtte a jobb felsőt (3–1). Ebben a játékrészben már végig a hazaiak akarat érvényesült, a Békéscsaba ritkán jutott el Varga kapujáig. A 79. percben Pejovics is betalált, Szuhodovszki pontos beadását fejelte öt méterről a hálóba (4–1). A finisben egy eladott labda után Mehmeti került a semmiből tiszta ziccerbe, és beállította a 4–2-es végeredményt.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés

Kecskeméti TE–Békéscsaba 1912 Előre 4–2 (2–1)
Kecskemét, 80 néző.
Gólszerző: Győri B. (30.), Hatvani (43.), Banó-Szabó (52.), Pejovics (79.), ill. Váradi (44.), Mehmeti (87.).

Kecskemét, I. félidő: Kersák – Győri Á., Polyák, Vágó, Buna (Szalai Sz.), Hatvani – Meskhi, Bodor, Gréczi, Horváth K. – Győri B. II. félidő: Varga B. – Szalai Sz., Szabó A., Belényesi, Pejovic, Grünwald – Nikitcher, Banó-Szabó, Szuhodovszki, Katona – Tóth B. Vezetőedző: Szabó István László.

Békéscsaba, I. félidő: Bukrán – Hodonicki, Bora, Albert, Kitl – Váradi, Zvara, Farkas B., Talpalló – Ilyés, Czékus. II. félidő: Fila – Puskás, Szabó Cs., Farkas M., Mikló – Bónus, Zvara, Futó, Mágocsi (Lakatos-Lengyel) – Mehmeti, Zádori. Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Brlázs Gábor: – Három közös edzésünk volt eddig, ezért nem lehetett top állapotban a gárda. A mérkőzés így is elérte a célját, hiszen egy kiváló ellenféllel szemben tudtuk felmérni, hogy hol tartunk csapatszinten, illetve a betegeket és sérülteket leszámítva egyénileg. Ugyanez vonatkozik a próbázókra is.

B.M.