Közösségi oldalak

Sport

23 kilométert futottak 2023 tiszteletére

Ők tizennégyen 23 kilométert teljesítettek

A mozgásra vágyók körében egyre nagyobb népszerűségnek örvend Szarvason a SZUSE futó szakosztálya által meghirdetett közös újévi futás. Ennek keretében január első napján annyit futnak, amennyi az új év utolsó két számjegye.

Az „Új évet köszöntő 23 km” elnevezésű rendezvényre 12 településről 110 résztvevő sereglett össze vasárnap, a gyülekezőül szolgáló Vízi Színház parkolójában. Többségük két keréken teljesítette a félmaratont meghaladó távot. A 62 biciklis dr. Darida András és Tárnyik Ildikó koordinálása mellett a békésszentandrási duzzasztóművet vette célba a 44-es főút menti kerékpárúton, majd visszafelé az Anna-ligetet is útba ejtve.

Teljesen más útvonalat jelöltek ki a 37 futó és 11 gyalogló számára. Nekik az Arborétum érintésével a kákafoki szivornya jelentette a végállomást, az így kialakított 11 kilométeres szakaszt kellett kétszer teljesíteniük, megtoldva egy Erzsébet-ligeti körrel. Nem mindenkire volt kötelező érvényű a teljes táv, ki-ki a felkészültségéhez mérten választhatta meg hosszt. Összesen 16 futó teljesített 23 kilométert, ami nyolcszor több az előző évinél. Ők nevezést kaptak jutalmul a szeptemberi Körös-körül a Körös körül futófesztiválra.

– Öt évre visszamenőleg datálódik a mostani rendezvény előélete, kezdetben csak a helyi futók baráti közösségének szántuk, de miután a járvány miatt elmaradt a városi szilveszteri futás, tavaly nyilvánosan is meghirdettük ebben a formában – fogalmazott Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna főszervező, aki Demeter Orsolyával koordinálta a futókat. – Sok volt az új arc a biciklisek és a futók között, a vidékről érkezők többségét kifejezetten a 23 kilométeres táv vonzotta ide, Marco Riesco Fernández révén pedig még Madridból is akadt résztvevő, aki teljesítette a leghosszabb etapot. Jól sikerült, hangulatos rendezvényen vagyunk túl, máris elkezdtük a szervezését egy tavaszi jótékony célú futásnak, de a hagyományos helyi eseményeink sem maradnak el az év során.

B. M.