Közösségi oldalak

Sport

Az Eger ellen aratott hazai győzelmet a Füzesgyarmat NB III-as csapata

Lippai Tibor (42) az egyik gól szerzője, a mezőny legjobbja volt. Fotó: Erdős Csaba

Az Eger ellen aratott hazai győzelmével feledtette a hétközi sényői kisiklást a Füzesgyarmati SK NB III-as labdarúgócsapata. A sárrétiek a NB III-as labdarúgó-bajnokság 31. fordulója vasárnapi találkozóján Cigan duplájával és Lippai találatával zsebelték be a három pontot a tabellán közvetlen mögöttük álló hevesiekkel szemben.

Kezdettől többet kezdeményezett a viharos széltől támogatott Gyarmat, a vendégek ügyesen megszállták a térfelüket, nem hagyva területet a házigazdáknak. Egy ígéretes helyzetük így is adódott a sárrétieknek, míg nem a 24. percben összejött a vezetés. Egy jobb oldali beadás szállt a hosszúra, amit Cigan az ötösről fejelt a hálóba, 1–0.

Feladta addigi taktikáját a vendégcsapat, és kitámadott, azonban ez a fellángolás hamar alábbhagyott. A 41. percben pedig Cigan újra bevette a kapujukat, ezúttal a jobb összekötő helyéről, a tizenhatos jobb csücske tájáról talált laposan a hálóba, 2–0.

A folytatásra nehezítette a házigazdák dolgát, hogy a szünetben már második kényszerű cseréjüket kellett végrehajtaniuk, noha a kispadon ülők sem voltak egészségesek. Rendszert is váltott a sárréti gárda, próbálta óvni a magabiztos előnyét. Ami az 54. perc után lefeleződött. Nagy-Kolozsvári 30 m-res szabadrúgásánál megtolta a labdát a szél, amit így Fildan saját kapujába ütött, 2–1.

A folytatásban az egyenlítésért rohamozott az Eger, de egy pontrúgást követően mégis a házigazdák szereztek újabb gólt. A 70. percben Achim Sebastián az oldalvonal mellől, jobbról pontosan tekert a kapu elé, a hosszún érkező Lippai pedig az ötösről a sarokba belsőzte a labdát, 3–1.

A bekapott találat visszavetette a hevesieket. A 90. percben Popescu gólját érvénytelenítették les címen, noha az egyik védő az alapvonalra helyezkedve akart menteni. A csattanó a hevesieké volt: a hosszabbításban egy előrevágott labdát az elcsúszó védője mellől Pál lőtt a léc alá, 3–2.

Összességében a gyarmatiak jobb teljesítményt nyújtva, biztos győzelmet arattak.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Füzesgyarmati SK–Eger SE 3–2 (2–0)
Füzesgyarmat, 120 néző
Vezette: Kakuk Szabolcs (Marozsi Gábor Bence, Molnár Alex).
Gólszerző: Cigan (24., 42.), Lippai (70.), ill. Nagy-Kolozsvári (54.), Pál (92.).

Füzesgyarmat: Fildan – Nagy N., Raducu (Bukor, 16.), Lippai, Pataki – Achim Á. – Achim S., Bartók (Pohl, 46.), Hussein, Cigan – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Szabados Tamás.

Eger: Varga H. – Juhász G., Lencsés, Nagy G.. Rébék (Nagy-Kolozsvári, 46.) – Debreczeni, Antal (Hegedűs, 46.), Medveczki, Hadnagy – Dobler (Pál, 79.), Berki. Vezetőedző: Szekeres Adrián.

Boros Tibor: – Az előzmények nem voltak kedvezőek, hiszen a szűkös keretünkből két eltiltottunk mellett két sérült fiatal játékosunkra sem számíthattunk. Pluszba jöttek az első félidei sérülések, az óriási potyagól, és hogy az egész meccsen ólomlábakon járt a csapat. Ilyen körülmények között NB III-ban még soha sem szereztünk pontot, az alapembereink azonban felülkerekedtek a problémáinkon, és igazolták, hogy remek sportemberek.