Közösségi oldalak

Sport

A sereghajtótól is kikapott a Békéscsaba – Schindler Szabolcs lemondott!

Nem könnyített saját helyzetén a bajnokság végjátékát illetően a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgócsapata. A lila-fehérek a vasárnapi 33. forduló hazai mérkőzését 2–1-re elveszítették az életéért küzdő, sereghajtó Szolnok ellen, ezzel pedig 3 pontra fogyott az előnye a már kieső helyen tanyázó riválisokkal szemben. A meccs után Schindler Szabolcs lemondott edzői posztjáról.

23 perc: Földi indította a felezőtől Busa Bencét, aki meglódult a bal oldalon, becselezte magát a 16-oson belülre és védőjét becsapva jobbal 8 méterről a léc alá bombázott, 0–1.
26. perc: Pantovics tért ölelő átadása Máris Dominikot találta a 16-os vonala előtt, aki térült-fordult és három védőt is becsapva 11 méterről jobbal a jobb alsóba helyezett, 1–1.
61. perc: Gohér passzolta középre a labdát, Tóth Bence lőtt, de mentettek a védők, éppen Sipos Zoltán elé, aki 12 méterről jobbal a bal felső sarokba bombázott, 1–2.

A viharos erejű széllel is megharcoltak a csapatok, amely az első játékrészben a szolnokiakat támogatta. Földi nem ennek, hanem gyorsaságának és ügyességének köszönhette találatát, de nem örülhetett sokáig a vezetésnek, ugyanis Máris három perccel később kiegyenlített. Az iramra, a játékosok akarására nem lehetett panasz, helyzetek is adódtak mindkét oldalon, de a szünetig már nem esett újabb gól.

A második félidőben sem lehetett panasz az iramra. Egy fokkal mintha a szolnokiak pörögtek volna fel jobban, erőfeszítéseiket a 61. percben siker koronázta. Ekkor még kevesen gondolták, hogy Sipos Zoltán szépségdíjas találata három pontot ér. A csabaiak görcsösen akartak, és ezúttal nem volt olyan játékos, aki be tudta volna venni Hegedűs Lajos kapuját.
A bennmaradás szempontjából fontos három pontot szerzett a sereghajtó Szolnok, a kieséstől ismét egyre inkább fenyegetett Békéscsaba otthonában.

A lemondott vezetőedző Schindler Szabolcs Fotó: Erdős Csaba

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–Szolnoki MÁV FC 1–2 (1–1)
Békéscsaba, 930 néző
Vezette: Nagy Róbert (Szilágyi Norbert, Tőkés Róbert).
Gólszerző: Máris (26.), ill. Busa (23.), Sipos Z. (61.).

Békéscsaba: Winter – Puskás (Mikló, 65.), Farkas M., Fazekas, Hodonicki – Horváth P. (Ilyés, 65.), Király, Kitl (Szabó P., 60.), Pantovics (Tóth D., 82.) – Máris, Lukács. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Szolnok: Hegedűs L. – Tisza, Szekszárdi, Kovács O., Gohér – Tóth B., Földi M. – Kurdics, Sipos Z. (Tömösvári, 75.), Lakatos I. (Csörgő, 72.) – Busa (Tóth L., 92.). Vezetőedző: Romanek János.