Közösségi oldalak

Sport

A sírbol hozta vissza a mérkőzést a Körösladány a Fradi ellen

Ekker Attila és Futaki Krisztián irányításával továbbra is veretlen a körösladányi labdarúgócsapat, amely az NB III-as bajnokság vasárnapi 36. fordulójában a ferencvárosi fiatalokkal végzett döntetlenre, kétgólos hátrányból felállva. A közvetlen riválisok év végi feltámadása miatt azonban így is 4 pontra került a bennmaradást jelentő helyektől.

Ha gólt nem is hozott, rendkívül mozgalmas első félidőt láthatott a publikum. Lüktetett a játék, a ferencvárosi fiatalok diktálták az iramot. Veszélyes támadásokból sem volt hiány pro-kontra, a hazaiak leginkább kontrákkal riogatták a vendégeket.

A szünet után gyors góllal szerzett vezetést a kis Fradi. A 47. percben Jones tört be a tizenhatoson belülre és éles szögből lőtt a kapuba, 0–1.

A folytatásban egyre inkább a hazaiak elképzelése dominált a pályán, a helyzetekkel sem maradtak adósak Zelenyánszkiék, a gólé azonban újra a látogatóknak jött össze. A 73. percben a jobb oldali szögletzászlónál eredményesen harcoltak meg egy labdáért, amit középre íveltek, a kapu előtt pedig Pócsik volt a legszemfülesebb, 0–2.

A ladányiak azonban gyorsan szépítettek és ez lendületben tartotta őket. A 77. percben Zelenyánszki beadását Burai lőtte 10 méterről a ferencvárosi kapuba, 1–2.

Még nem volt vége, mert 11 minutával később az előkészítő is betalált, miután remek meglátással „megmérte” Oroszi kapust, 2–2.

A slusszpoént Burai helyzete jelenthette volna a hosszabbításban, kisodródva ellőtt labdáját a gólvonalról vágták ki. A döntetlennel továbbra is veretlenek az edzőváltás óta.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Körösladány MSK–Ferencvárosi TC II. 2–2 (0–0)
Körösladány, 300 néző. Vezette: Borbás Bottyán Aurél (Zsákai Milán, Bereczki Bence).
Gólszerző: Burai (77.), Zelenyánszki (88.), ill. Jones (47.), Pócsik (73.).
Jó: Ivicsevics, Burai, Zelenyánszki, Szabó Á., ill. Jones, Arday, Hajdú, Nagy O.

Körösladány: Ivicsevics – Szabó V. (Talpalló, 88.), Szabó Á., Szántó, Rádai – Ruzsa, Pusztai – Burai, Zelenyánszki, Mácsai – Kisari (Németh, 70.). Edző: Ekker Attila, Futaki Krisztián.

Ferencváros II.: Oroszi – Arday, Katona (Szabó L., 65.), Kinczey, Lenadro – Molnár T., Jones, Hajdú (Szabó R., 75.), Nagy O. (Mazzonetto, 88.) – Orosz, Pócsik. Vezetőedző: Máté Csaba.

Futaki Krisztián: – Az történt az első félidőben amire számítottunk, veszélyes kontrákkal próbáltuk féken tartani az ellenfelünk. Sajnos a helyzeteket ekkor még nem tudtuk gólra váltani. A második félidő elején bekapott gól után ráerőltettük ellenfelünkre az akaratunkat, ami labdabirtoklásban és helyzetekben is megmutatkozott. Ennek a csapatnak a tabella első felében kellene lennie!