Közösségi oldalak

Sport

Kétgólos hátrányból fordítva nyert Debrecenben a Füzesgyarmat

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 36. játéknapjának vasárnap délutáni mérkőzésén kétgólos hátrányból fordítva nyert Debrecenben a füzesgyarmati csapat. A sárrétiek érdemeit növeli, hogy rendkívül tartalékosan, mindössze két mezőnycserével gyűjtötték be a három pontot, mellyel megtartották a negyedik helyet a Keleti csoport tabelláján.

A szűkös keret miatt a megye III. osztályú bajnokság gólkirály-jelöltjét Komáromi Richárdot is padra ültették a gyarmatiak, aki később debütált is az NB III-ban. Túlzás lenne azt állítani, hogy egymásnak estek volna a csapatok, mivel mindkét oldal kivárásra játszott, a kapusokra minimális teher hárult. A 19. percben váratlanul szerzett vezetést a hazai csapat, amikor egy jobb oldalról pontosan kapu elé ívelt labdát Maruscsák az ötösről zavartalanul bólintott a bal sarokba, 1–0.

Előnyük birtokában felbátorodtak a hazai fiatalok, több szituációból is tesztelték Ferenczi kapus éberségét. Az első valamirevaló gyarmati lehetőségre a 38. percig kellett várni, amikor is Cigan jobb oldalról tálalt pontosan a hosszúra helyezkedő Popescu fejére, de a házi gólkirály a kapufára bólintott a labdát. Közvetlenül a lefújás előtt még Karikás került nagy helyzetbe, a tizenegyes pontról azonban gyengén lőtt, így oda lett az egyenlítés.

Jött viszont helyette a második félidő elején az újabb hazai találat. A 49. percben a frissen beállt Gidrán verekedte ki magának a labdát a jobb oldali szögletzászlónál, jól ívelt középre, ahol Kovács Gergő a kapust és a védőjét megelőzve az ötösből fejelt a hálóba, 2–0.

A gyarmatiak igyekeztek feljebb tolni játékukat és többet kezdeményezni. A 63. percben ez hozta meg a szépítést. Molnár a bal összekötő helyéről, bal külsővel tekert a tizenegyes pont tájékán helyezkedő Popescuhoz, akit fellöktek, a büntetőt pedig Cigan magabiztosan vágta a léc alá, 2–1.

Fotó: dvsc.hu

A folytatásban is a vendégek irányítottak, aminek a 77. percben egyenlítés lett a jutalma. A saját térfelén szerzett labdával Achim Ádám iramodott meg, jól játszott a bal összekötő helyén felbukkanó Csörgő elé, aki erőszakosan betört a tizenhatoson belülre és 5-6 méterről a kapus és a kapufa között talált a rövid sarokba, 2–2.

Az utolsó tíz percben már a győztes gól megszerzéséért támadott a sárréti alakulat, nem is eredménytelenül. A 88. percben Shadi ívelt a hosszúra, amit az alapvonal közeléből Cigan fejelt vissza az ötösön álló Popescuhoz, akinek nem okozott nehézséget a kapuba kanalazni a labdát, 2–3.

A második félidőben mutatott hozzáállással és akarással, megérdemelten győzött a Füzesgyarmat.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Debreceni VSC II.–Füzesgyarmati SK 2–3 (1–0)
Debrecen, 120 néző
Vezette: Újhelyi Tamás (Hovanecz Máté László, Szilágyi Zsolt).
Gólszerző: Maruscsák (19.), Kovács G. (49.), ill. Cigan (63. – 11-esből), Csörgő (78.), Popescu (88.).
Jó: Ecsegi, Kovács G., Gyönyőrű, ill. az egész csapat, Molnár Sz. (a mezőny legjobbja).

Debrecen: Ecsegi – Tomola, Kovács R., Kovács G., Tordai – Gellén, Maruscsák (Kobály, 78.), Juhász (Balla, 62.), Simon – Gyönyörű (Mező, 88.), Talpalló (Girdán, 46.). Edző: Igor Bogdanovics.

Füzesgyarmat: Ferenczi – Achim Á., Lippai, Tóth O., Pataki (Komáromi, 70.) – Karikás (Molnár Sz., 46.), Shadi, Kis Sz. – Csörgő (Márkus, 90.), Popescu, Cigan. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.

Igor Bogdanovics: – Hatvan percig a mi elképzelésünk érvényesült, azt követően a vendégek hozták a megszokott formájukat, amire nem tudtunk reagálni, így csak gratulálni tudok nekik.

Boros Tibor: – Az elsődleges célunk az volt, hogy mind a négy ma játszó csapatunkat ki tudjuk állítani. Komoly egyéni hibák miatt kétgólos hátrányba kerültünk, de a történelem ismételte önmagát, mert az utolsó félórában lehengerlő játékot mutattunk és számomra nem volt kérdéses hogy megfordítjuk a találkozót.

https://www.youtube.com/watch?v=6-xxHeV6y48