Közösségi oldalak

Sport

Raducu Sorin mentett pontot Debrecenben

Raducu Sorin (3) Fotó: Daru Andrea

Alacsony színvonalú mérkőzéssel zárta le az őszi idényt a Füzesgyarmati SK NB III-as labdarúgócsapata, amely a tavaszról előrehozott forduló keretében a DEAC otthonában osztozott meg a pontokon az egyetemistákkal. Mivel túl sokat egyik fél sem tett a győzelem megszerzéséért a 90 perc során, a döntetlennel mindkét oldal elégedett lehet.

Az első félidő túlnyomó részében a két tizenhatos között gyűrte egymást a két csapat. Labdabirtoklás tekintetében kiegyenlített játék folyt, komolyabb helyzetet egyik oldalán sem tudtak teremteni a támadók.

A második félidőt élénkebben kezdték a csapatok, a DEAC kétszer is veszélyeztette a gyarmatiak kapuját, de a védők jól látták el a feladatukat. Egy ajándék büntetővel a 61. percben mégis előnyt szerzett a hazai együttes. A labdára startoló Fildan kapus Virággal ütközött az alapvonal közelében, a játékvezető pedig nagy meglepetésre 11-est ítélt, amit Kerekes erővel a bal sarokba lőtt. Hamarjában jött a sárrétiek egyenlítése is. A 63. percben Achim Sebastian bal oldali szögletét Raducu Sorin bólintotta közelről a hosszú sarokba.

A gólváltást követően visszaesett a színvonal. Gyakran állt a játék, ha pedig csordogált, a kapukig akkor is csak elvétve jutottak a csapatok, így azután a döntetlen maradéktalanul fedte a látottakat.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

DEAC–Füzesgyarmati SK 1–1 (0–0)
Debrecen, 180 néző
Vezette: Gál Péter (Gordos Árpád Mihály, Piskóczi Viktor).
Gólszerző: Kerekes (61. – 11-esből), ill. Raducu (63.).

DEAC: Ratku – Lakatos, Ujvárosi, Orosz, Papp F. (Bényei, 8.) – Soltész, Sándor (Bidzilya, 38.), Kónya, Al-Sheraji (Jankelic, 69.) – Kerekes, Virág G. (Béke, 69.). Vezetőedző: Sándor Tamás.

Füzesgyarmat: Fildan – Urbanowski, Raducu, Oltean, Pataki – Achim Á. – Achim S., Bódis, Kis Sz., Szilágyi (Virág T., 57.) – Popescu. Csere: Kovács I., Vasziljevics, Bartók, Szabó B., Bajor. Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.

Szabados Tamás: – Tetszett a csapat szervezettsége és hozzáállása a mai mérkőzéshez. Egy fura ítélet miatt hátrányba kerültünk, pedig a mérkőzés azon részében nem, volt benne a gól, de a mentális erőnket mutatja, hogy ebből is felálltunk és a minimális elvárást teljesítve, ponttal távozhattunk az élcsoportban tanyázó DEAC otthonából. A játék képe alapján többet érdemeltünk volna, de nem mindenki akarta így. A klub nevében is kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek, várjuk a tavaszi folytatást.