Közösségi oldalak

Sport

A Monor legyőzésével jutott tovább a Békéscsaba a Magyar Kupában

A Békéscsaba 1912 Előre csapata hat nappal a 2–0-s idegenbeli bajnoki siker után a Magyar Kupában is legyőzte liga konkurensét, a Monort. A lilák a pályájuk betegsége miatt Körösladányban fogadták ellenfelüket, de így is magabiztos sikerrel jutottak a sorozat legjobb 64 tagja közé.

Függetlenül attól, hogy ezúttal a kupában léptek pályára a csabaiak, a mérkőzésük a megszokott forgatókönyv szerint zajlott le. Bár az első lehetőség a Monor előtt maradt ki, az első félidőben nagy mezőnyfölényt teremtve rohamozták a kaput a házigazdák. Sok helyzetet kialakítva, két esetben sikerült áttörniük a szervezett monoriak védelmi vonalát, megnyugtató előnyt szerezve a szünetig.

Összességében a második játékrész során is egyoldalú küzdelmet láthatott a publikum, de a lilák egy esetben még két lépésről sem tudtak betalálni. Nem így a Monor, amely egy lapos lövést követő kipattanó labdát „paszírozott” Krnács kapujába, ezzel ismét kinyitva a meccset. Hamarosan volt még egy helyzet a vendégek előtt, de nem ez jellemezte a meccset, és a csereként beálló Vólent találata le is nyugtatta a kedélyeket a hajrára. Mindet egybe vetve a Békéscsaba magabiztosan jutott a sorozat legjobb 64 csapata közé.

Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–Monor SE 3–1 (2–0)
Körösladány, 200 néző
Vezette: Szigetvári Márk (ifj. Varga Gábor, Kovács Zoltán).
Gólszerző: Bora (10.), Ilyés (29.), Vólent (80.), ill. Knolmár (56.).

Békéscsaba: Krnács – Mihály, Fazekas, Farkas M. (Váradi, 46.), Bora – Komáromi (Hodonicki, 46.), Albert, Pintér, Mikló (Mágocsi, 82.) – Ilyés (Vólent, 61.), Zádori (Sármány, 61.). Vezetőedző: Csató Sándor.

Monor: Bozsó – Erdélyi, Agóts, Majzik, Szin – Puskás, Urbán (Szabó Cs., 46.) – Rajnai (Knolmár, 46.), Kávai (Rácz, 46.), Kovács D. – Horváth L. (Hulicsár, 46.). Vezetőedző: Halgas István.

Csató Sándor: – Nem kezdünk jól, de hamar rendeztük a sorokat. Az első félidei játékunk jól nézett ki, csakhogy a helyzeteket nem elég kidolgozni… Számos lehetőségünk volt arra, hogy már a szünetig lezárjuk az érdemi részt, de ezek többségét kihagytuk, így ismét magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. A második félidőben ezzel együtt már a hétközi bajnokit is igyekeztünk szem előtt tartani.