Közösségi oldalak

Sport

A Martfű csapatát is legyőzte a Békéscsaba Előre

Ősszel a Martfű elleni 7–0-s hazai siker jelentette az idény legnagyobb különbségű győzelmét az Előre labdarúgócsapata számára. Az NB III.-as bajnokság vasárnapi 22. fordulója keretében szerényebb diadallal kényszerültek beérni a lila-fehérek, de összességében véve megérdemelten gyarapodtak újabb három ponttal.


Amikor a 12. perc után Albert és Sármány fejesével két góllal vezetett a Békéscsaba, könnyed prédának tűnt a Martfű. A házigazdák azonban rendezték soraikat, szépítettek és a rájuk nehezedő nyomást is csökkenteni tudták a félidő további részében. A pontrúgásokra azonban tovább sem volt ellenszerük. A 36. percben jött egy újabb szöglet, amit Zádori fejelt be közelről, de ez sem törte meg a Tisza-partiak lelkesedését és a félidő finisében egy lepattanót értékesítve, ismét szorossá tették a mérkőzést.

Szünet után pedig minden mindegy alapon kezdtek kitámadni, nem egyszer meleg pillanatokat okozva Póser kapuja előtt. A csabaiak játéka ekkor közel sem volt tökéletes, de a félidő második felére a cserék hatására rendezték soraikat, és egy Mikló-találattal stabilizálták a vezetésüket. Innen pedig már nem igazán volt kérdéses a meccs kimenetele, bár a martfűiek igazolták, hogy ősz óta rengeteget fejlődtek.

NB III.-as labdarúgó-mérkőzés

Martfűi LSE–Békéscsaba 1912 Előre 2–4 (2–3)
Martfű, 250 néző
Vezette: Sándor Csaba (Tőkés Róbert, Benkő Róbert).

Martfű: Gerhát – Draskóczi, Mlinárcsik, Székely, Vincze – Sindel, Pintér V. (Szedlár, 79.), Asztalos (Tóth N., 79.), Izsold (Ficsor, 61.), Telinger (Balla, 71.) – Desnica (Lukács, 79.). Vezetőedző: Koncz Zsolt.

Békéscsaba: Póser – Kovács G. (Zvara, 66.), Albert, Bora – Komáromi (Mihály, 55.), Farkas M. (Pusztai, 55.), Pintér N., Hodonicki, Mikló – Zádori (Vólent, 76.), Sármány (Hulicsár, 76.). Vezetőedző: Csató Sándor.
Gólszerző: Pintér V. (15.), Draskóczi (41.), ill. Albert (7.), Sármány (12.), Zádori (36.), Mikló (76.).

Csató Sándor: – Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, fontos volt a győzelem, amit ha kicsit nehezen is, de sikerült megszerezni. Az első félidőben megvalósítottuk, amit elképzeltünk, bár a kapott gólokat súlyos egyéni hibák előzték meg. Szünet után akadtak nehéz pillanataink, de azután visszaállítottuk a meccset a korábbi mederbe és biztosan nyertünk.