Közösségi oldalak

Sport

A korosztályos karate Eb volt a tét Horvátországban

A hétvégén péntektől vasárnapig a horvátországi Samoborban rendezték a hagyományos Grand PrixCroatia nemzetközi karate versenyt. A rangos nemzetközi megmérettetésen 33 ország közel 1500 sportolója lépett tatamira. Magyarok is szép számmal, 150-en indultak a viadalon, amely fiataljaink számára a júniusi korosztályos Európa-bajnokság második kvalifikációs állomása volt.

Nagy Botond

A nagy létszámú, és sok kategóriában színvonalas küzdelmeket hozó megmérettetésen formagyakorlatban a felnőtt férfiaknál a kétszeres Eb-5. helyezett Nagy Botond diadalmaskodott. Küzdelemben – a hivatalos WKF kategóriákban – szintén a dobogó legfelső fokára állhatott fel a korábbi korosztályos Európa-bajnok IlankovicAleksandra, akárcsak a fiatal tehetség Tóth Máté a kadeteknél.

A para-karatésoknál a tavaly óta világ- és Európa-bajnoki címmel is büszkélkedő Kákosy Olívia Horvátországban is aranyérmes lett.

A gyerekek mezőnyében további három magyar elsőség született, így összességében Magyarország 7 arany-, 7 ezüst- és 13 bronzéremmel az ötödik helyen végzett a nemzetek versenyében.

Grand PrixCroatia, Samobor, a magyar érmesek a hivatalos WKF kategóriákban:

Formagyakorlat (kata):

Férfiak:
Felnőtt: 1. Nagy Botond
U21: 3. Beke Bálint
Junior: 2. Simák Dániel, 3. Bárdos Ádám
Kadet: 3. Bérczes Botond
Nők:
Kadet: 2. Fodor Amira, 3. Takács Eszter

Küzdelem (kumite):

Férfiak:
Junior:
+76 kg: 3. Benkő Zsolt
Kadet:
57 kg: 1. Tóth Máté
57 kg: 3. Szilágyi Péter
Nők:
U21:
55 kg: 3. Baranyi Zsófia
61 kg: 1. IlankovicAleksandra
+68 kg: 3. Pap Dorottya
Kadet:
47 kg: 2. Gáspár Laura, 3. Hecker Bojána
54 kg: 3. Bús Alíz
+54 kg: 3. Bogdán Panna