Közösségi oldalak

Sport

A hajrában mentette döntetlenre a Dorog elleni meccsét a Békéscsaba

Fotó: Dorogi FC

A hajrában mentette döntetlenre a vasárnapi dorogi alsóházi rangadót a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgócsapata. A pontszerzéssel a lila-fehérek a Merkantil Bank Liga 25. fordulója után is megtartották a biztonságos távolságot a kieső helyeket elfoglaló közvetlen riválisaikkal szemben, illetve csökkentették az előttük álló konkurensekkel szembeni elmaradást.

Egyik fél sem óvatoskodott, kezdettől megpróbálta saját akaratát a másikra erőltetni. Hajtós meccs alakult ki, az első negyedóra végén gyakorlatilag a semmiből érkezett a hazaiak vezető gólja, ami a dorogi támadó jó helyzetfelismerését is dicsérte. Veszélyesebbé váltak a házigazdák, hamarjában két újabb lövéssel tesztelték Póser kapus éberségét. Szűk félóra múltán azonban átvette az irányítást az Előre, amely többet birtokolta a labdát, gyakran eljutott a hazai tizenhatosig, ott azonban többnyire nem tudott mit kezdeni a betömörülő védelemmel.

A csabaiak Hamed beállításával támadóbb szellemben futottak ki a második félidőre, mégis inkább az ő térfelükön pattogott többet a labda. Az idő fogytán már-már reménytelennek tűnt a vendégek pontszerzése, a hajrában azonban egycsapásra minden megváltozott. Futó pályára küldésével aktívabb lett a lila-fehér gárda és egy rosszul időzített dorogi cserét kihasználva egyenlített. A gól után annyira felpörögtek a vendégek, hogy az utolsó percekben kapujuk elé szögezték a Dorogot, és ha Czékus Ádám a végén nem csúszik el ziccer helyzetben, akkor a három pontot is begyűjtik.

17. perc: Bal oldali dorogi akció végén Sztojka ívelte Szalai József elé a labdát, aki az ötös sarka tájáról ballal pontos lapos lövést küldött a hosszú sarokba, 1–0.
87. perc: Futó jobb oldali nagy bedobását követően a dorogi védőkről Bora elé került a labda, a védő az alapvonal közeléből középre passzolt, Czékus Ádám pedig 5 méterről a jobb alsóba perdített, 1–1.

B.M.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Dorogi FC–Békéscsaba 1912 Előre 1–1 (1–0)
Dorog, 400 néző
Vezette: Móri Tamás (Kulman Tamás, Király Zsolt).
Gólszerző: Szalai J. (17.), ill. Czékus (87.).
Sárga lap: Papp Máté (64.), ill. Puskás (49.), Zvara (55.), Futó (90.).

Dorogi FC: Molnár Zs. – Barna G., Lénárt, Preklet, Kotula – Sztojka, Kapornai (Király, 87.), Albert Á. – Papp Máté (Papp Marcell, 66.), Szalai J. (Paudits, 87.), Szerencsi (Magyari, 66.). Vezetőedző: Marián Sluka.

Békéscsaba 1912 Előre: Póser – Puskás (Hodonicki, 66.), Albert I., Bora, Mikló (Kóródi, 84.) – Váradi (Hamed, 46.), Kitl, Zvara (Futó, 83.), Horváth P. – Lukács (Máris, 73.), Czékus. Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Marián Sluka: – Az eredmény ellenére nem sajnálom a fiúkat, hiszen ma is 85 percen keresztül a mi akaratunk érvényesült, lefociztuk ellenfelünket, gólokkal kellett volna nyernünk. Sajnálom, hogy nem sikerült lezárnunk a meccset, ellenfelünk a semmiből tudott egyenlíteni az utolsó percekben egy szerencsés góllal. Örülök, hogy elmozdultunk az utolsó helyről, remélem ez a fiúknak is nagy lökést ad a következő mérkőzésekre.

Brlázs István Gábor: – A minimálisan elvártat teljesítettük. Bár nyerni szerettünk volna, de a döntetlennel legalább nem engedtük közelebb magunkhoz riválisunkat. A hajrában megtettünk mindent az egyenlítés érdekében, a cseréink jól szálltak be. Azt gondolom megérdemelten egyenlítettünk ki abban az őrült rohanásban, amit az utolsó percekben láthattunk.