Közösségi oldalak

Sport

Első tavaszi sikerét ünnepelhette a Füzesgyarmat

Fotó: Erdős Norman

Első tavaszi sikerét ünnepelhette vasárnap a Füzesgyarmati SK NB III-as labdarúgócsapata, amely a bajnokság 23. játéknapján hazai pályán múlta felül az Egert, ezzel megszilárdította pozícióját a tabella középső szektorában. A piros-fehérek sikerének értékét növeli, hogy egy veszélyesen támadó ellenféllel szemben zsebelték be a pontokat.

Mély talajú pálya, esős idő fogadta a csapatokat. Szűk negyedóra múltán Simon Attila zúgó kapufája jelentette a legnagyobb veszélyt, a folytatásban nem igazán alakult ki lehetőség egyik csapat előtt sem. A viharos széllel szemben játszó hazaiak mérsékelt teljesítménnyel rukkoltak ki, sok hiba csúszott a játékukba, nem jelentettek veszélyt az Eger kapujára.

A második félidőben már egy harcosabb gyarmati csapatot láthatott a közönség, amely lényegesen veszélyesebben támadott a szél segítségét is kihasználva. Ennek lett a hozadéka Raducu vezető gólja is a 64. percben, aki egy jobb oldali szöglet után kotort a labdát közelről a hálóba. Nem sokat váratott az egriek válasza sem, apró szépséghibája a góljuknak, hogy lesszituáció előzte meg Tóth találatát. A vendégek előtt a fordítás lehetősége is megadatott, de a kapufa kisegítette Fildan kapust. A társaiban pedig volt annyi tartás, hogy újítani tudtak és 80. percben Szabó Bence révén lekoppintották az első találatukat. A különbséget az jelentette, hogy az egri kapus tenyerelte elé a szögletből kapu elé ívelt labdát.

A második félidő alapján nem érdemtelen a sárrétiek sikere, bár ezúttal Fortuna is a kezüket fogta, nem úgy mint az előző héten Hajdúszoboszlón.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Füzesgyarmati SK–Eger SE 2–1 (0–0)
Füzesgyarmat, 100 néző
Vezette: Dobai János (Bereczki Bence, Aczél Tibor).
Gólszerző: Raducu (64.), Szabó B. (80.), ill. Tóth L. (66.).

Füzesgyarmat SK: Fildan – Achim Á. (Urbanowski, 46.), Raducu, Vasziljevics (Csukodi D., 78.), Pataki – Bódis, Achim S., Kis Sz., Szilágyi M. (Virág, 78.) – Szabó B., Popescu. Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.

Eger SE: Szalay A. – Hegedűs, Csutora (Kovács D., 46.), Fényes, Vattay – Józsa (Tóth L., 60.), Hadnagy (Jónyer, 88.), Farkas G., Kispál, Juhász G. – Simon A. (Ablonczy, 78.). Vezetőedző: Céró Bálint.

Boros Tibor: – Ritkán fordul velünk elő olyan, hogy az ellenfélnek több tiszta lehetősége van a gólszerzésre, mégis mi kerülünk ki győztesen.

Céró Bálint: – Mindkét csapat igyekezett alkalmazkodni a körülményekhez. Sikerült két kapufát lőnünk és négy nagyobb helyzetet kidolgoznunk. Sajnos ezek kihasználása a tavalyi idegenbeli önmagunkat idézi. Két pontrúgás gólt nem szabad felnőtt csapatnak kapni, mikor egész héten erre a figurára és ennek levédekezésére készülünk. Mérhetetlenül csalódottak vagyunk. Jövő héten vasárnap, hazai pályán megint javítanunk kell.