Közösségi oldalak

Sport

A Füzesgyarmat nyerte a Békés megyeiek csatáját

A Füzesgyarmat nyerte a Békés megyeiek csatáját

Füzesgyarmati sikerrel zárult az NB III-as labdarúgó-bajnokság vasárnapi megyei derbije. A sárrétiek hazai pályán múlták felül a változatlanul gödörben lévő Előrét, melynek ellenállásából szépítő gólra futotta, ezzel viszont nem javított a nehéz helyzetén.

Az első félidőben a gyarmati együttes kezdeményezett kicsit többet, de a békéscsabaiak voltak valamivel veszélyesebbek. Egy felpattanó lövés vágódott veszélyesen a sárrétiek kapujára, de kicsivel elkerülte azt, később pedig az egyik védőtársa kelt a már verve lévő Fildan kapus segítségére. A másik oldalon is akadtak lehetőségek, de a vezetést eredményező találat Cigan egyéni kvalitásait dicsérte. A támadó a 33. percben egy bedobást követően a bal összeköt helyéről, 20 méterről tekert a hosszú felső sarokba, Krnács kapus nem védhette a pontos lövést.

Achim Sebastian a második gól szerzője. Fotó: Erdős Csaba

Góllal kezdte a második félidő a hazai gárda. Egy labdaszerzést követően Cigan befelé cselezett a bal oldalról, lövés helyett pontosan tálalt a jobb oldalon érkező Achim Sebastian elé, aki 13 méterről egy állítás után okosan emelt a jobb felső sarokba. Lendületben maradt a gyarmati csapat és a 60. percben a frissen beálló Urbanowski fejesével tovább növelte előnyét. A védő Achim Sebastian jobb oldali szögletét bólintotta Krnács kapujába. A válasz sem váratott sokat: Ilyés balról 15 méterről lőtt úgy a kapuba, hogy a bal alsóban kikötő labdába csak beleérni tudott Fildan. Még egy sansz mutatkozott a további zárkózásra a vendégek előtt, amikor a meccs végén 11 méterről közvetett szabadrúgáshoz jutottak, de a lövést blokkolta a sorfal.

Összességében a hazai együttes a második félidőben többet tett a győzelem megszerzéséért, az Előre játéka a 90 perc során túl nagy határok között ingadozott.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Füzesgyarmati SK–Békéscsaba 1912 Előre II 3–1 (1–0)
Füzesgyarmat, 150 néző
Vezette: Szabó Péter (Tőkés Róbert, Vilmányi Simon).
Gólszerző: Cigan (33.), Achim S. (49.), Urbanowski (60.), ill. Ilyés (64.).

Füzesgyarmat: Fildan – Achim Á., Toca, Vasziljevics (Urbanowski, 58.), Pataki – Achim S. (Bódis, 80.), Oltean, Kis Sz. (Orovecz, 87.), Cigan (Szabó B., 87.) – Kiss G. (Szilágyi, 80.), Popescu. Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.

Békéscsaba 1912 Előre II: Krnács – Sipaki (Trescsula, 64.), Izing, Fazekas, Zahorán – Marik (Pap Sz., 50.), Balla, Sipos G., Bohus (Rajsli, 76.) – Ilyés (Mágocsi, 76.), Oláh Á. Vezetőedző: Szenti Zoltán, Nagy Sándor.

Boros Tibor: – Sikerült előrelépnünk a játék minőségét illetően, ami még most nem is volt a csapattal szemben elvárás. Ha már a fiúk kellemesen megleptek, akkor bízom benne, hogy a szezon hátralévő részben is tudják tartani ezt nívót. Úgy gondolom, hogy a mai mérkőzés kimenetele nem volt kérdéses.

Nagy Sándor: – A mezőnyben nyújtott munka rendben volt, akartban és helyzetkihasználásban múlt felül bennünket a Füzesgyarmat. A játékosoknak saját fejükben kell rendet tenniük, hiszen a kvalitásuk megvan ehhez az osztályhoz. Maguknak is akarniuk kell a sikert, ami szív és hit nélkül nem megy.

Videó: Sportklub.net