Közösségi oldalak

Belföld

A fővárosi lilákat is kétvállra fektette a Füzesgyarmat

Raducu Sorin (3) találata megadta az alaphangot

A „Loki” után az újpesti fiatalokat is legyőzte füzesgyarmati labdarúgócsapat az NB III-as pontvadászat vasárnapi hetedik játéknapja keretében. A sárréti együttes úgy ért el két gólt, hogy közben saját kapuját gyakorlatilag hermetikusan elzárta a vendégek elöl.

Aktív mezőnyjátékkal telt az első félidő, folyamatosan növekvő gyarmati nyomás mellett. A vendégek azonban nem hagytak szabad területeket, a hazaiak szünet előtt esett gólja Raducu szemfülességét dicséri, aki a 42. percben egy szabadrúgást követő kapu előtti kavarodásra tett pontot a jobb kapufa tövénél.

Álmosan kezdte a második félidőt a hazai együttes, de tíz percnyi játékot követően átvette az irányítást. A helyzetei is megvoltak, de az újabb találata egy látványos átlövésből született a 66. percben, amikor Molnár Márkó a tizenhatos jobb oldali sarkáról zúdított védhetetlen lövést a kapu hosszú sarkába. Az újpestiek előtt csak a hazaiak hibáiból adódtak lehetőségek, Fildan kapus lőlapja azonban gyakorlatilag üres maradt ezen a meccsen.
Mindent egybevetve, megérdemelt hazai sikerrel zárult a 90 perc.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Füzesgyarmati SK–Újpest FC II 2–0 (1–0)
Füzesgyarmat, 180 néző
Vezette: Újhelyi Tamás (Balla Levente, Elek Balázs).
Gólszerző: Raducu (42.), Molnár M. (66.).
Jó: Raducu, Lippai, Oltean, Hussein, ill. Radosevics, Kálnoki-Kis.

Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Raducu, Lippai, Pataki (Szántó, 86.) – Borbély (Molnár Sz., 86.), Oltean – Molnár M. (Márkus, 81.), Hussein, Cigan (Karikás, 73.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Szabados Tamás.

Újpest II: Hámori – Máté, Kovács D. (Szabó B., 86.), Eckl (Lukáts, 86.), Szűcs – Benyó, Radosevics, Lima (Gabris, 46.), Varga Gy. (Mucsányi, 65.) – Kálnoki-Kis, Kenyeres (Bíró, 86.). Vezetőedző: Mundi Viktor.

Boros Tibor: – Ha kívülállóként néztem volna a meccset, azt mondtam volna, hogy nincs mit izgulni, mert kezdettől olyan nagy volt a különbség a hazai csapat javára. Belülről viszont végig kellett izgulni egy olyan találkozót, ahol gyakorlatilag a vendégeknek helyzetük sem volt, nekünk viszont legalább tíz. A döcögős szezonkezdet után ez a siker mindennél jobban kellett.