Közösségi oldalak

Sport

Ejtőernyős versenyre várják a versenyzőket Békéscsabán

Békéscsabán nagy hagyományokkal rendelkezik az ejtőernyős sport. Nem csak a levegő helyi szerelmesei ereszkedtek le a légtérben, hanem számos magyar és más országbeli ejtőernyős sportembernek vannak szép emlékei, élményei a békéscsabai repülőtérről.

A hét végén felidéződnek a „régi szép idők”, hiszen ismét ejtőernyős versenyre várják a versenyzőket és az érdeklődő nézőket a békéscsabai repülőtéren. Szeptember 17-18-19-én a Magyar Tartalékosok Szövetsége Békés megyei szervezete és a békéscsabai Ejtőernyős Alapítvány rendez olyan ejtőernyős versenyt, amelyen a MATASZ tagjai vehetnek részt.

17-én, pénteken 14:00 órakor lesz a megnyitó, és utána: Irány a légtér! A Magyar Honvédelmi Szövetség támogatásával létrejövő rendezvényen célba ugrás és célra szállásban mérik össze tudásukat az indulók. Remélhetőleg nem csak a célpontot érik el az ugrók, hanem azt a célt is, hogy hagyományt teremtsenek a MATASZ Békés megyei szervezetében ennek a bátrak részére kitalált honvédelmi sportágnak!

A csabai repülőtér szeptember 24-én pénteken egy másik izgalmas versenynek is otthont ad majd. Itt rendezik meg az általános és középiskolás tanulók részére a Haditorna Békés megyei döntőjét. Pezseg az élet a békéscsabai légibázison!