Közösségi oldalak

Sport

A Békéscsabai Előre NKSE nyerte a rangadót

Fotó: Antal János

A lila-fehérek nyerték a rangadót, mely sikerével a Békéscsaba négypontos előnyre tett szert a tabella élén az akadémistákkal szemben.

A mérkőzésen Török Fanni lőtte az első gólt, amire kettővel válaszoltak a vendégek. A 6. percben 3–2-re vezetett a Békéscsaba. Felváltva estek a gólok, egyik csapat sem tudott jelentősebb előnyt szerezni. A 10. percben 5–3-at mutatott az eredményjelző. A 14. percben 6–4-nél a NEKA mestere, a korábbi békéscsabai játékos, és edző Bohus Bea időt kért. Szabó Dóra jól védett a hazaiak kapujában, ezzel elbizonytalanította az akadémistákat. Az időkérés használt, a vendégek támadójátéka feljavult, így a 19. percben 8–7-re felzárkóztak. Izgalmasan alakult az első félidő végjátéka. A 26. percben 9–9-re egyenlített a vendégcsapat.

Fordulás után a csabaiak kezdtek jobban, és két perc alatt két gólt lőttek. A hazaiak emberhátrányba kerültek kétszer is, így a 36. percben 13–13-ra egyenlített a NEKA, majd két perc múlva a vezetést is átvette (13–14). A lila-fehérek nem adták fel, Gyimesi révén egalizáltak, majd fokozatosan elhúztak, a 44. percben már 18–14 volt az állás, amikor Bohus Bea időt kért. Kukely Anna kiállítása után egy gólra jött fel a Balaton-parti alakulat, így a 47. percben 19–18-et mutatott az eredményjelző. A nagy tét miatt idegesen játszottak a kézilabdázók, sok volt a hiba mindkét oldalon.

A NEKA három gólra feljött, de az okosan kézilabdázó csabaiak ismét ötgólos előnyt szereztek amikor az 57. percben időt kért Bohus Bea. A hajrában faragott hátrányán a vendégcsapat, de azb Előre NKSE győzelmét nem tudta megakadályozni.

NB I B női kézilabda mérkőzés, felsőházi rájátszás

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE–NEKA 25–23 (10–10)
Békéscsaba, 600 néző
Vezette: Kovács-Sebők Stefánia, Réti Rebeka
Kiállítások: 6, ill. 2 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 6/5.

Békéscsaba: Szabó D. – Andróczki 2, Török 1, KUKELY A. 10 (2), MAYER 3, GYIMESI 6, Kukely K. Cs.: Csizmadia (kapus), Bucsi, Iván 2, Vámosi, Borbély 1, Szögi, Bencsik, Zsemberi. Vezetőedző: Papp Bálint.