Közösségi oldalak

Sport

3-0-ás vereség a Magyar Kupa elődöntőjében

A Vasas Óbuda hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Swietelsky-Békéscsaba együttesét az MVM női röplabda Magyar Kupa elődöntőjében, a párharc szombati első mérkőzésén. A visszavágót február 2-án rendezik Békéscsabán. A tavaly ezüstérmes viharsarkiak csak akkor juthatnak fináléba, ha a második találkozón 3-0-ra vagy 3-1-re győznek, majd az aranyjátszmát is megnyerik. Minden más eredmény a Vasasnak kedvez.

Boonstra és Török pontjaival kezdődött a mérkőzés, a Vasas irányított és vezetett, a hazaiakkal Kliszura vezérletével igyekezett tartani a lépést a sorozat tavalyi ezüstérmese. Király-Tálas Zsuzsanna ászt érő ütése után vendég időkérés következett. Glemboczki pontjával egy pontra felzárkózott a BRSE, majd nem sokkal ezután már a vezetett is. A csabaiak öröme azonban hamar elszállt, mert Kalicsaninék újítani tudtak, és a játszma végén már nem is inogtak meg, sikerült azt hozniuk.

A második szettet a Békéscsaba kezdte jobban, de Kliszura és Strunjak pontjait nem nagyon követték újabbak, Király-Tálas, Török és már az első játszmában is nagyon hatékony ászt ütő Boonstra hamar visszaállította a korábbi rendet. A BRSE azonban nem hagyta annyiban, Kliszura, majd Drpa értékes megmozdulásaival, egy 6:0-s sorozattal már a Csabánál volt az előny. Időközben a hazaiak edzője időt kért, tanácsait pedig meg is fogadták a játékosai, különösen Török és Boyko, nekik köszönhető elsősorban, hogy a játszma derekán már a csapatuk vezetett három ponttal. Tóth Gáboron volt a sor, hogy időt kérjen, de a játékban nem állt be fordulat, Törökéket nem lehetett elbizonytalanítani. A csabaiak persze nem adták fel, tettek még egy kísérletet a játszma megmentésére, Zólyomi kétszeri sikeres blokkja után már csupán egy pontra volt vendéglátójától a csapat. A hajrát azonban a Vasas bírta jobban, ász, sikeres blokk, pontos ütések, nem volt kérdés kié lesz a második játszma.

Boonstra, Boonstra és Boonstra, a 22 éves holland átló nevét biztosan megjegyzik Békéscsabán. A Vasas első hat pontjából négyet ő szerzett, megadva ezzel a lendületet csapatának. A fővárosiaknál a frissen igazolt Taylor Bannister is maradandót alkotott, aki a meccs végéig 17 pontig jutott. S bár a Csaba kapaszkodott, a piros-kékeket nem lehetett megállítani. A játszma közepére már megduplázták előnyüket, s bár a viharsarki gárda tett még egy felzárkózási kísérletet, a harmadik szett már sokkal simábban alakult a nagyon motivált Óbuda számára. Pedig Tóth Gábor mindent megpróbált, a csabaiak trénere szinte minden játékosát pályára küldte a cseresarokból, még a sérüléséből felépülő válogatott centert, Pekárik Esztert is, ám ez még arra sem volt elég, hogy szorosabb eredményt csikarjanak ki ebben a felvonásban.

A Vasas Óbuda várhatja előnyből a visszavágót, a Békéscsaba pedig nagyon nehéz helyzetbe került. A másik ágról a története első döntőjére készülő Szent Benedek RA jutott a március közepi fináléba, míg a bronzéremért a címvédő Fatum-Nyíregyháza száll majd harcba.

Magyar Kupa női röplabda-mérkőzés elődöntő, 1. találkozó

Vasas Óbuda–Swietelsky-Békéscsaba 3:0 (22, 21, 18)
Budapest, Folyondár utcai csarnok
400 néző
Vezette: Kiss Z., Jámbor.

Vasas: Török 18, Király-Tálas 2, Kalicsanin 7, Bannister 17, Boonstra 17, Abdulazimova 7. Csere: Bamba (liberó), Vezsenyi, Boyko 10. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.

Békéscsaba: Drpa 15, Glemboczki 6, Zólyomi 7, Kornyijenko 1, Kliszura 11, Strunjak 2. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók), Pekárik, Karhu 1, Bagyinka. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 4:1, 6:6, 8:8, 13:10, 14:15, 15:17, 18:17, 19:20, 23:21. 2. szett: 1:3, 6:3, 6:9, 12:11, 18:14, 23:19. 3. szett: 4:1, 10:5, 14:7, 17:13, 23:16.