Közösségi oldalak

Hírek

Rosszul indult a felkészülés a Békéscsaba 1912 Előre csapatának

Az egy hetes algyői edzőtábort tesztmérkőzéssel zárta a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgócsapata. A lila-fehérek az NB III-as Közép csoport harmadik helyén álló Makóval meccseltek. Bár Ilyés gyors góljával megszerezték a vezetést, a szünetig fordítottak a Maros-partiak, és ezt az eredményt meg is tartották a végéig.

A lila-fehérek a 3. percben Ilyés Tamás góljával szereztek vezetést, 0–1. Ezt követően a mezőnyben kiegyenlített játék folyt, a 22. percben Szél révén egyenlített a harmadosztályú együttes, 1–1. A z első félidő hajrájában megszerezte a vezetést a makói csapat, Babolecz vette be a lila-fehérek kapuját, 2–1.

Fordulás után mindkét oldalon a cserék is lehetőséget kaptak. A csabaiak többet támadtak, de néhányszor lesen akadt el az akciójuk. Az utolsó negyedórában teljesen beszorította ellenfelét a lila-fehér együttes, több helyzetük is volt, de azok rendre kimaradtak. Az Előre les gólokat lőtt, vagy a makóiak kapusa, Bordás Dániel védett többször is nagy bravúrral, így nem tudtak egyenlíteni.

A látottak alapján az egész heti, kemény edzésekkel tarkított edzőtáborozás után tompán játszó békéscsabaiak vereséget szenvedtek a lelkes, helyenként jól játszó Makótól. A csabaiak hétfőtől itthon folytatják a felkészülést a január 30-ai,Dorog elleni bajnoki találkozóra.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés

Makó FC–Békéscsaba 1912 Előre 2–1 (2–1)
Algyő

Békéscsaba: Winter – Puskás, Albert, Babinyecz, Bor – Szabó P., Zvara, Király, Varga Sz. – Ilyés, Pantovics. Játszott még: Czinanó (kapus), Nagy S., Varga T., Lukács, Hodonicki, Váradi. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.
Gólszerző: Szél (22.), Babolecz (43.), ill. Ilyés (3.).