Közösségi oldalak

Sport

A Körösladány csapata nyerte az Oros Ablak-Békés Megyei Teremkupát

Eredményhirdetés Fotó: Erdős Norman

A Körösladány sikerével zárult vasárnap Orosházán az Eötvös téri Városi Sportcsarnokban a II. Oros Ablak-Békés Megyei Teremkupa. A sárrétiek már a finálé első négy percében eldöntötték a trófea sorsát a második félidőben a tisztes eredményért mindent elkövető házigazda Orosházi MTK-ULE ellen. A bronzérem sorsa furcsa körülmények között dőlt el a Nagyszénás javára, amikor a 22. percben 2–1-es szénási vezetésnél egy vitatott kiállítást követően a mezőmegyeriek egységesen bevonultak az öltözőbe.

Eredmények:

Negyeddöntők

Mezőmegyer SE–Szarvasi FC 6–5, gól: Balogh M. 3, Benyó 2, Séllei, ill. Zima, Magyar, Bány, Juhász, Furár,
Az első negyeddöntő feszült hangulatú mérkőzést hozott. Rendre a szarvasiaknál volt az előny, a megyeriek azonban 5–5-ig rendre egyenlítettek, Balogh Milán pedig a győztes találatot is megszerezte az utolsó előtti percben.

Körösladány MSK–Jamina SE 2–1, gól: Wéber, Urbán, ill. Pozsár.
Pozsár Gábor a Jaminának szerzett vezetést, a ladányiak azonban néhány perc alatt megfordították a mérkőzést. A csabai együttes az utolsó 5 minutára hat az öt elleni mezőnyjátékra állt át, ami a selejtezőben átsegítette őket a nehézségeken, ezúttal viszont nem hozta meg a várt fordulatot.

Mezőberényi LE–Nagyszénás SE 1–3, gól: Bereczki, ill. Juhász 2, Vili.
A harmadik negyeddöntőben a nagyszénási csapat kezdett „hendikeppel”. A 4. percben Bereczki Gábor közeli lövése eredményezett vezetést a berényieknek, amit Juhász Norbert duplája írt át, Vili Máté pontos bombája pedig bebiztosította a megye I. osztályú gárda továbbjutását.

Csabacsűdi GYLSE–Orosházi MTK-ULE 2–4, gól: Rafaj, Endrefalvi, ill. Fehér 3, Gedó. Fehér Bence két szemfüles gólja megadta az alaphangot a házigazdák számára, a mérkőzés közepén már három góllal is vezettek. A kapujukban mezőnyjátékossal kiálló csabacsűdiek becsülettel küzdöttek, sikerült csökkenteniük a különbséget, de az orosháziak továbbjutását nem tudták befolyásolni.

Elődöntők

Mezőmegyer SE–Körösladány MSK 3–4, gól: Balogh M. 2, Séllei, ill. Wéber 2, Ruzsa Z. 2.
A bombagólok meccsét játszotta egymással a két csapat. A körösladányi Wéber kezdte meg a gólgyártást, de a megyeri Balogh Milán két perc múlva egalizált. Utóbbi büntetőből duplázott, de Ruzsa gyorsan kiegyenlített. A hajrában igencsak besűrűsödtek az események, Séllei révén ismét a megyerieknél volt az előny, de Wéber nem hagyta örülni az ellenfelet. A teljesen nyílt, izgalmas csatát Ruzsa döntötte el egy bombaerős lövéssel az utolsó másodpercekben, így a Körösladány várhatta ellenfelét a döntőben.

Nagyszénás SE–Orosházi MTK-ULE 2–7, gól: Darida, Kovács L., ill. Gedó 2, Harangozó 2, Péli, Vincze, Fehér
A másik párharcban egyértelműbbek voltak az erőviszonyok, az orosháziak már a mérkőzés elején 2 gólos előnyre tettek szert, s bár Darida látványos góllal szépített, Péli szépségdíjas kapásgóljával újra kettő volt a különbség. Kovács Lajos gyönyörű találatával még visszahozta a szénási reményeket, de ezzel el is lőtte puskaporát együttese. A lelkes orosháziak gáláztak a végén és meggyőző különbségű győzelmet aratva jutottak be a döntőbe.

Helyosztók

3. helyért:

Mezőmegyer SE–Nagyszénás SE 1–2-nél a 22. percben félbeszakadt, gól: Kecskeméti, ill. Kovács L., Liska.
A szénásiak szereztek vezetést Kovács L. révén, majd az előnyt Liska a 11. percben megduplázta. Kecskeméti találata után a megyereiek már az egyenlítésért küzdöttek, ám a találkozót nem játszották végig, mert a reklamáló Balogh Milán két perces, majd végleges kiállítását a játékos és a csapata is hevesen vitatta, a megyeri együttes ezután egységesen az öltözőbe vonult.

Döntő:

Körösladány MSK–Orosházi MTK-ULE 10–5 (7–2), gól: Farkas J. 3, Wéber 3, Murvai, Ruzsa, Cseke, ill. Miszlai 2, Péli 2, Gedó.
Igazság szerint a döntőről kellene a legtöbbet írni, ám a körösladányiak gondoskodtak arról, hogy nagyon korán, már a 2×20 perces mérkőzés első öt percében eldőljön a trófea sorsa. A sárrétiek négy perc elteltével már 4–0-ra vezettek. Farkasék a folytatásban sem álltak le a gólgyártással, 7–0 után Péli duplával kozmetikázott az eredményen. A második félidőben az orosháziak tisztességesen küzdöttek, szép gólokat lőttek, de a különbség nem változott, végül a jól és eredményesen játszó Körösladány győzött és vihette haza a serleget, ami a Szeghalom két évvel ezelőtti sikere után ismét a Sárrétre került.

Végeredmény: 1. Körösladány MSK, 2. Orosházi MTK-ULE, 3. Nagyszénás SE, 4. Mezőmegyer SE.

Különdíjak. Legjobb kapus: Lévai Balázs (Nagyszénás SE). Legjobb mezőnyjátékos: Fehér Bence (Orosházi MTK-ULE). Gólkirály: Wéber László (Körösladány MSK) 6 találattal. A döntő legjobb játékosa: Ruzsa Zoltán (Körösladány MSK). Legsportszerűbb csapat: Körösladány MSK.

Csapatonkénti legjobbak: Simon Róbert (Szarvasi FC), Miklya Miklós Mihály (Jamina SE), Bereczki Gábor (Mezőberényi LE), Rafaj Roland (Csabacsűdi GYLSE), Kovács Lajos (Nagyszénás SE), Balogh Milán (Mezőmegyer SE), Gedó Lóránt (Orosházi MTK-ULE), Papp Zsolt (Körösladány MSK).

Ha esetleg lemaradt volna, a maratoni élő adást itt visszanézheti: