Közösségi oldalak

Kultúra

Gálvölgyi János: Bakteriális szív- és tüdőelégtelenségem volt

Exkluzív interjút adott a Fókusz stábjának Gálvölgyi János, aki május 10-én lett rosszul, légzési nehézségekkel, súlyos állapotban került kórházba. Végül nem a mentő, hanem a lányai szállították be a kórházba, ami nagy felháborodást keltett, a mentésirányító ugyanis nem ítélte életveszélyesnek a helyzetet, ezért nem küldött azonnal mentőautót.

Az ügyben vizsgálatot rendeltek el, később Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elismerte, hogy hibásan mérlegelt a mentésirányító, amikor nem sorolta életveszélyes kategóriába Gálvölgyi rosszullétét.

Úgy érzem, jól vagyok, a hangom nem az igazi. De azt mondják, erre van egy-két hetem, hogy teljesen rendbe jöjjön.

Állapotáról sok információ látott napvilágot, a színész most tisztázta, mi is volt a pontos baja:

Nem volt tüdőembóliám, megkérdeztem a csodálatos orvosaimat: bakteriális szív- és légzés tüdőelégtelenségem volt, ami egy fertőzés. Eleinte nagyobb bajnak tűnt, agyilag oxigénhiány miatt. Azt hiszem, rendben vagyok.

Kitért egy másik kérdéskörre is:

Üzenem ennek a szóvivőnek, akinek a nevét se mondanám, hogy nincs protekció, üzenem mindenkinek, a betegségben nincs olyan, hogy Jézus Máriám, ez egy államtitkár! Mindenkivel úgy bántak, hogy az csodálatos volt. Nem tudom meghálálni, nem tudok elég hálás lenni, ahogy velünk bántak. Kezet csókolni való munkát végeztek. (…) Én erről a mentős dologról egy árva dolgot nem tudok mondani, én, mint egy rossz statiszta, csak benne voltam a szituációban. Nem tudok semmit. Amikor hazajöttem, mondom, végre saját ágy, nincs infúzió, vérnyomás mérés, jaj de jót fogok aludni. Rosszul aludtam. Nem rettegés, de félelem volt bennem. Mi van, ha ez újra megismétlődik?

Azt mondja, mikor már magánál volt a kórházban, azonnal elkezdte mondani a meglévő szerepei szövegét, ekkor megnyugodott, hogy jól van. Voltak különös álmai is, fehér ruhás alakokkal, ami leginkább egy Queen-klipre emlékeztette őt. Mindenesetre nagyon hálás a rengeteg kedves üzenetért, amit kapott.

Ha 55 év alatt ennyi emberben okoztam örömet, az nem repült ki az ablakon. Valami nyomot hagytam. Nagyon szeretném megköszönni azoknak, akik aggódtak értem. Szeretném azoknak is megköszönni, akik annyira nem aggódtak értem, mert velük együtt élünk, de nagyon-nagyon jólesett, és nagyon szépen köszönöm.