Közösségi oldalak

Külföld

Több mint 70 országot hívnak meg a 2024-es kazanyi BRICS-játékokra

A BRICS-játékok szervezői több mint 70 országot terveznek meghívni a versenyekre – mondta Vlagyimir Leonyov tatárföldi sportminiszter.

“A versenyprogram már előzetesen kialakult. Körülbelül 25-26 sportág lesz. Elkezdtük a szervezőbizottság létrehozásának papírmunkáját, és nagyjából már tudjuk, hány országot lehet meghívni”

– mondta Leonov.

“Egyértelmű, hogy ezek a BRICS-országok, plusz azok, akik január 1-jén csatlakoznak [a szövetséghez], és még körülbelül 60 országot szeretnénk meghívni. Vagyis 70-72 országot biztosan meghívunk, és ezután majd egyénileg kidolgozzuk, hogy kiket tudunk még bevonni”

– tette hozzá.

Vlagyimir Putyin orosz elnök május közepén utasította a kormányt, hogy nyújtson be javaslatokat a 2024-es BRICS-játékok oroszországi megrendezésére és lebonyolítására.

Az eseményt a tervek szerint június 12. és június 23. között Kazanyban tartanák. Oleg Maticin orosz sportminiszter hangsúlyozta, hogy a BRICS-játékok nem más versenyekkel kívánnak versenyezni, és nem sértik a nemzetközi sportnaptárat sem.

Az idei BRICS-csúcstalálkozót Dél-Afrika elnökletével augusztus 22-24. között tartották Johannesburgban. A csúcstalálkozó résztvevői megállapodtak abban, hogy Argentína, Egyiptom, Etiópia, Irán, Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek 2024. január 1-jétől csatlakozik a csoporthoz.

Forrás: oroszhirek.hu