Közösségi oldalak

Külföld

Repülőgép-balesetben meghalt két kislányával a Cobra 11 sztárja

Mindössze 51 éves korában vakációja közben életét vesztette Christian Oliver, aki a magyar nézőknek a Cobra 11 sorozatból lehet ismerős. A színész és lányai kisrepülőgéppel szenvedtek balesetet.

Christian Oliver éppen nyaralt családjával, szilveszterkor még egy boldog újévi kiírást is ejtett közösségi oldalán.

Üdvözlet valahonnan a paradicsomból! A közösségre és a szeretetre… 2024 jövünk!

– írta.

Christian Oliver családjával 2013. március 21-én. Fotó: Barry King Getty Images Hungary

A tragédia bekövetkeztekor vele volt két – 10 és 12 éves – lánya is, akik szintén életüket vesztették. A repülőgép pilótája nem sokkal a felszállás után érezte, hogy baj lehet, és próbált jelezni az irányítótoronynak, de a kapcsolat megszakadt köztük. A gép a tengerbe zuhant, a becsapódást senki nem élte túl – írja a Bild.

A hatóságok elmondása szerint a színész és családja csütörtökön Bequia szigetéről Saint Lucia szigetére tartott. A baleset körülményeit azóta is vizsgálják, valószínűleg egy meghibásodott hajtómű okozhatta a gép motorjának leállását és a zuhanást.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Christian Oliver (@christianoliverofficial) által megosztott bejegyzés

Christian Oliver a népszerű német akciósorozat, a Cobra 11 hetedik és nyolcadik évadában játszotta Jan Richter nyomozót. Talán innen lehet sokak számára leginkább ismerős, de feltűnt a D-Day, a Valkűr, a Zipper, a Herkules: Feltámadás vagy A jó és rossz háza című filmekben is.

A tragikus baleset okait azóta is vizsgálják. A szemtanúk arról számoltak be, hogy a szélviszonyokkal adódhatott a gépnek problémája, és emiatt hibásodhatott meg a repülőgép motorja.

A baleset egyik szemtanúja, Cornell Campbell azt mondta, hogy a motor és a propellerek hangjai felkeltették a figyelmét – írja a német lap.

Minden leállt. Azt mondtam a barátomnak:

„A gép le fog zuhanni”.

Egy másik szemtanú, a parti őrség nyugalmazott tisztje így számolt be:

„Úgy tűnt, elment az áram, vagy meghibásodott a motor”.

Kezdetben úgy nézett ki, hogy a gép meg akar fordulni, hogy visszarepüljön a repülőtérre, de aztán feltámadt a szél.

„Ebben a pillanatban a szél átvette az uralmat a repülőgép felett, és az a vízbe csapódott”

– tette hozzá Campbell, aki elmondása szerint azt hitte, hogy a gép felrobbant.

A hírek szerint Sachs nem sokkal felszállás után jelentette a toronynak, hogy problémáik vannak, és szeretne visszatérni a repülőtérre. Egy szemtanú azt mondta, hogy hallotta, ahogy a motor zörög és látta, hogy a légcsavar hirtelen leállt. De aztán a pilóta újra be tudta indítani a motort, és sikerült elérnie, hogy a Super Viking ismét emelkedni kezdjen. A motor azonban ismét meghibásodhatott. Egy másik szemtanú arról beszélt, hogy a pilóta megpróbált visszakanyarodni a repülőtér felé, de a nagy szélben nem tudta végrehajtani a manővert, így a gép a vízbe zuhant.

A baleset a közösségi oldalakon keringő videón látható:

RSS Sportklub hírei

YouTube csatorna