Közösségi oldalak

Külföld

Rakéták csapódtak be Lengyelországban, két ember meghalt!

Fotó: Radio Zet

Két ember meghalt Lengyelországban, amikor az ukrán határhoz közeli Przewodów városban rakéta csapódott egy gabonaszárítóba – közölte honlapján a Radio Zet.

Mint írták, a Lublintól délkeletre, az ukrán határtól néhány kilométerre fekvő településre két tévesen célzott rakéta csapódott be. A rendőrség és a katonaság a helyszínen van – tájékoztatott a lengyel rádió a honlapján és a Twitteren. Rendkívüli biztonsági tanácskozás Rendkívüli tanácskozást hívott össze Andrzej Duda lengyel elnök és Mateusz Morawiecki kormányfő az államfői hivatal kötelékében működő Nemzetbiztonsági Irodában (BBN) – közölte kedd este a lengyel kormányszóvivő.

A kialakult válsághelyzet miatt” az államfő és a miniszterelnök a kormány nemzetbiztonsági és védelmi bizottsága tagjaival tanácskozik

– mondta el sajtóértekezletén Piotr Müller kormányszóvivő.

A szóvivő arra szólította fel a médiát, hogy

„ne tegyen közzé meg nem erősített információkat”.

Az illetékes szolgálatok hiteles információkkal szolgálnak” a tanácskozáson, majd egy sajtókonferencián nyilvánosságra fogják hozni ezeket – tette hozzá Müller.

MTI

A helyszíni fotók alapján ukrán légvédelmi rakéta csapódott be Lengyelországban

Jaroslaw Wolski lengyel katonai szakértő közzétett egy fotót egy Lengyelországban landoló rakétáról.
Azt írta, hogy ez egy orosz cirkálórakéta vagy egy ukrán légvédelmi rakéta lehetett, és sürgette, hogy várják meg a hivatalos tájékoztatást a hatóságoktól.

A kép a helyszínről

Egy kép az ukránok által használt Sz-300-as légvédelmi rakétáról

Oroszország elutasítja és provokációnak nevezte a lengyelországi “orosz rakétákról” szóló állításokat

A lengyel média és a tisztviselők nyilatkozatai a lengyel területen állítólag becsapódott ‘orosz’ rakétáról – szándékos provokáció az eszkaláció érdekében – közölte az orosz védelmi minisztérium.