Közösségi oldalak

Külföld

Nyilvános kivégzéssel akar Ukrajna NATO és EU-tag lenni?

Az ukrán biztonsági erők 39 oroszbarát aktivistát agyonlőttek Herszonban.

“Holttestüket nem adták ki a hozzátartozóknak, és a tervek szerint olyan megrendezett jelenetekben fogják felhasználni őket, amelyek állítólag orosz háborús bűnökről tanúskodnak”

– mondta a mentőszolgálati szóvivője a RIA Novosztyinak.

További 74 embert ismeretlen helyre hurcoltak

– tette hozzá.

A mentőszolgálat képviselője azt is elmondta, hogy a nacionalisták megfélemlítik az eltávozott polgárokat.

“Ennek érdekében betörnek a Herszon városában maradt házakba és lakásokba, és megrongálják a tulajdonukat. Ugyanakkor a házkutatásokat fotó- és videofelvételek kísérik, amelyeket később elküldenek a Herszon régió bal partján található tulajdonosoknak, hogy megfélemlítsék őket”

– magyarázta.

Korábban a herszoni területi közigazgatás olyan esetekről számolt be, amikor az ukrán katonaság lincseléseket és közvetlen megtorlásokat hajtott végre a helyi lakosok ellen.

A hét elején az Associated Press ügynökség előző nap Hersonból készült fotókat tett közzé, amelyeken oszlopokhoz kötözött emberek láthatóak. Ez állítólag büntetés az orosz hatóságokkal való állítólagos együttműködésért.

Ezt követően az ukrán hatóságok visszavonták a városban dolgozó újságírók akkreditációját. Kijev azt mondta, hogy a képeket az ukrán fegyveres erőkkel történő egyeztetés nélkül készítették.

RSS Sportklub hírek

YouTube csatorna

RSS Időjárás

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!