Connect with us

Külföld

Novak Djokovic beismerte, hogy megszegte a karanténszabályokat, miután a múlt hónapban pozitív lett a koronavírustesztje

Január 8-án derült ki, hogy Novak Djokovic az ausztráliai vízumkérelméhez mellékelt dokumentációjában az szerepel, hogy december 16-án pozitív lett a PCR-tesztje. A teniszező erre hivatkozva kért és kapott első körben egészségügyi felmentést az oltási kötelezettség alól, mivel így elvileg mostanra természetes immunitással rendelkezik. Csakhogy ő a pozitív tesztje utáni napokban több nyilvános eseményen is részt vett, ráadásul maszk nélkül, néhol gyerekek társaságában.

Djkovoic egy Instagram-posztban ismerte be, hogy nem tartotta be a szabályokat. Azt írta, figyelt arra, hogy tartsa a távolságot, és végig maszkot viselt, „kivéve, amikor a fotó készült”.

Azt is elismerte, hogy hazudott, amikor azt állította, nem járt máshol, mielőtt Ausztráliába utazott. Azt mondta, ügynöke hibát követett el, amikor kitöltötte azt a nyomtatványt, amin az áll, hogy Djokovic az Ausztráliába érkezését megelőző 14 napban nem utazott. „Az ügynököm őszintén elnézést kér az adminisztrációs hibáért, amiért nem a megfelelő négyzetet pipálta ki.”

A BBC azt írja, az oltatlan teniszező nem sokkal korábban még Szerbiában és Spanyolországban is járt.

A szerb teniszezőt az ausztrál kormány ki akarta toloncolni, végül egy sydney-i bíróság Djokovic javára döntött, így az ítélet értelmében a sportolót nem rakhatják ki az országból, és visszakaphatja a vízumát is. Az ausztrál kormány képviselői viszont már a tárgyaláson jelezték, hogy a vízuma visszakapása még nem jelenti azt, hogy a szerb indulhat is az Austral Openen.

BBC

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.
A Keleten olvasása ingyen van, de a működtetése nem! Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!