Közösségi oldalak

Külföld

Amerikában, a Szilícium-völgyben kapott munkát Sebastian Kurz

Sebastian Kurz 2021. március 25-én. Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna

Kaliforniában, a Szilícium-völgy egyik multinacionális cégénél lesz menedzser a korrupciógyanús ügyek miatt posztjáról távozni kényszerült osztrák kancellár, Sebastian Kurz – írja a Kronen Zeitung. A lap hozzáteszi, Kurz februárban áll munkába, a szerződést már alá is írták. A korábbi kancellár San Francisco, Bécs, Németország és Svájc között fog ingázni, évi fizetése pedig 500 ezer euró (kb. 185 millió forint) lesz.

A Kreml-közeli Russia Today azt teszi hozzá, Kurz párjával, Susanne-nal, valamint kisbabájukkal, Konstaninnal együtt költözik az Egyesült Államokba.

A kancellár azt követően jelentette be lemondását, hogy az osztrák gazdasági és korrupciós ügyekkel foglalkozó ügyészség (WKStA) vesztegetés és hűtlen kezelés gyanúja miatt vizsgálódik a kancellár közvetlen környezetében. A WKStA azt próbálja kideríteni, hogy manipulálta-e a Kurz vezette ÖVP az Österreich című tömeglapban megjelent közvélemény-kutatási adatokat 2016-ban, és közpénzből fedezték-e a megjelentetésüket.

Lemondott Sebastian Kurz osztrák kancellár

Kurz lemondásakor azt hangoztatta: „Országom előrébb való személyemnél!” Ugyanakkor azt állította, hamisak az ellene felhozott vádak.

Alfahír

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!