Közösségi oldalak

Hírek

Viharos széllel jön a sarkvidéki hideg – A Mátrában már 20cm hó van!

Viharos széllel jön a sarkvidéki hideg – A Mátrában már 20cm hó van!

Túlnyomóan borult lesz az ég, csak kisebb körzetekben, átmenetileg szakadozhat fel a felhőzet. Elszórtan alakulhatnak ki záporok, hózáporok – legnagyobb eséllyel és számban az északkeleti konvergencia mentén.

Az északi, északnyugati szelet többfelé erős, az Észak-Dunántúlon és a Bodrogközben gyakran viharos lökések kísérik. Kiemelten a Bakonyban és Borsodban hordhatja a havat a szél. A legtöbb hó jelenleg hazánk legmagasabb pontján esett, ami több helyen a 20 centimétert is eléri.

Hétfő

Tovább csökken a felhőzet, de északkeleten akár a kora délutáni órákig szállingózhat a hó – itt megmaradó pár cm-es hóréteg is összejöhet, síkvidéken is. Az ország nagyobbik felén a napsütést futó hózáporok zavarhatják meg. Erős, néhol továbbra is viharos lesz az északnyugati szél. Fagypont körül alakul a csúcsérték.

Kedd

Változóan felhős időre van kilátás, északkeleten, majd nyugaton a több rétegfelhővel. Csapadékra kicsi az esély. Országos fagy lesz reggel -5 fok körüli minimumokkal, délután is csak -2, +3 fok várható.

Szerda

Délnyugat felől beborul az ég, és egyre több helyen lesz csapadék: északkeleten havazás, máshol eső, eleinte akár ónos eső. 0 fok körül alakul a hőmérséklet. Az északkeleti szél megélénkül.

Csütörtök

Borult, párás idő valószínű sokfelé vegyes halmazállapotú csapadékkal. Délnyugaton inkább eső, máshol ónos eső, fagyott eső, hó is lehet. 0-5 fok köré enyhül a levegő.

(Borítókép: Veronika-rét, 2022.12.11.-én Fotó: Mátrai-turizmus/Facebook)