Connect with us

Hírek

Videó: így tűnt el a fideszes Kovács Sándor, amikor az üzemanyagárak csökkentéséről akarták kérdezni

Videófelvételen örökítette meg Földi István, az ellenzéki előválasztás Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5-ös számú választókerületének győztes, közös indulója azt a jelenetet, ahogy megpróbált volna egyeztetni a rendkívül magas üzemanyagárakról Kovács Sándor helyi fideszes országgyűlési képviselővel, de a Fidesz-irodából távozó politikus finoman szólva sem volt elragadtatva az ötlettől.

„Nincs nekem tárgyalni valóm Önnel, uram!”

– ez volt az egyetlen mondat, amit Kovács Sándor ki tudott préselni magából, amikor a jobbikos Földi István a helyi emberek érdekében az üzemanyagárakról akart vele pár szót beszélni. A fideszes politikus inkább sofőrje kíséretében, drága hivatali autójával elhagyta a helyszínt.

Földi István a videóban emlékeztetett, azért is akart a kormánypárti képviselővel beszélni az üzemanyagárakról, mert különböző felmérések szerint ez a térség az egyik legszegényebb az országban, tehát a rendkívül alacsony fizetések miatt egyáltalán nem mindegy, hogy Kovács Sándor és a magyar kormány milyen állásponton van ez ügyben, és milyen lépéseket terveznek.

„A választ megkaptam, a választ megkaptátok ti is. Ennyire érdekli őt az, hogy hogyan és miből élnek itt az emberek, valamint, hogy miből fogják megfizetni ezeket a magas benzinárakat”

– fogalmazott Földi István.

Nemrég az Alfahír arról számolt be, hogy kerek 500 forintos benzinár esetében levonva az áfát, készletezési díjat és jövedéki adót, maga az üzemanyag csak 269,6 forintba kerül literenként, az állam pedig 230,4 forintot keres minden literen.

2004-ben, amikor a Fidesz ellenzékben volt, pontosan ugyanilyen helyzetben maga Orbán Viktor követelte, hogy a „nyerészkedő kormány” csökkentse az üzemanyagokon lévő terheket. Most jól láthatóan mindez szóba sem kerülhet.

Alfahír

More in Hírek

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.
A Keleten olvasása ingyen van, de a működtetése nem! Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!