Közösségi oldalak

Hírek

Új városházát avattak Dévaványán

Fotó: Dévaványa Közéleti Lapja

Ünnepélyes keretek között adták át Dévaványán az új városházát. A 100 százalékos támogatási intenzitás mellett, közel 650 millió forintos költséggel valósult meg a beruházás, ami 2019-ben kezdődött.

Az eseményen Pogácsás Tibor, önkormányzatokért felelős államtitkár hangsúlyozta, Magyarország kormánya mindent megtesz azért, hogy fejlődő környezetben élhessük mindennapjainkat.

Valánszki Róbert polgármester kiemelte, hogy a megvalósítás egyáltalán nem volt zökkenőmentes. A tervezetre első körben 498 millió forintot nyertek el, a későbbiekben azonban a megnövekedett költségek miatt csökkenteniük kellett a műszaki tartalmat és további forrásokat is be kellett vonniuk – tette hozzá a polgármester.

A komplexum végül 640 millió forintba került, a különbözetre végül költségtöbblet címén sikeresen pályáztak.

– Az ügyeket tekintve integrált közigazgatási és hatósági központ, ez magyarul azt jelenti, hogy a kormányhivatal is ebben az épületben van. Okmányiroda, illetve kormányablak, ahol számos ügyet el tudnak intézni az ügyfelek. Ugyanitt van a hatósági osztály és a gyámhivatal is, valamint a közös önkormányzati hivatal minden irodája.

Az átadó rendezvényt követően Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke leplezte le az épületegyüttes előtt található, Túzoktyúk csibékkel című szoborcsoportot – írja a Dévaványa Közéleti Lapja