Közösségi oldalak

Hírek

Ügyészségen az illegális helyre sittet lerakók ügye

Sittet vitt két férfi egy felújítás alatt álló háztól egy Békéscsaba határában lévő területre. A ház tulajdonosa határozta meg, hová vigyék a hulladékot, a fuvarért fizetett is. A föld gazdája azonban nem adott engedélyt erre. Az ügyben büntetőeljárás indult, a nyomozás iratai az ügyészségre kerültek.


Felújítási, bontási munkálatokat végzett egy békéscsabai férfi a háza udvarán 2022 augusztusában. A keletkezett építési törmelékkel nem tudott mit kezdeni, ezért megbízott egy szintén békéscsabai férfit azzal, hogy szállítsa el tőle. Egyik ismerősét pedig arra kérte, hogy mutassa meg a teherautó sofőrjének azt az üres telket, ahová a leboríthatja a sittet. A földterület tulajdonosa azonban nem tudott erről, és engedélyt sem adott arra, nála rakják le a hulladékot. A teherautó vezetője 2022. augusztus 20-án három fordulóval összesen 11,5 köbméternyi törmeléket vitt el a 29 éves férfi udvaráról, aki elmondása szerint több mint 200 ezer forintot fizetett ezért.

A közel 15 tonna, főleg téglából álló törmelékről egy szomszédja értesítette a telek tulajdonosát, aki bejelentést tett a rendőrségre. A rendőrség hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett gyanúja miatt a sitt tulajdonosa, a szállítást végző férfi és a leborításánál közreműködő férfi ellen is büntetőeljárást indított. Az ügyben indult nyomozás vizsgálati szakaszában a Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait 2023. május 15-én továbbították az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.