Közösségi oldalak

Hírek

Ügyészségen, a vésztőn traktornak ütköző részeg sofőr ügye

Áttért a menetiránya szerinti bal oldalra egy autós és nekiütközött egy traktornak Vésztőn. A balesetet okozó jármű vezetője, aki könnyebben megsérült, ittas volt. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Balesetről értesítették 2022. november 23-án, délután Békés megyében a rendőrséget. Vésztőn, a Wesselényi utcában 16 óra 45 perc körül egy személygépkocsi vezetője áttért a menetiránya szerinti bal oldalra, ahol összeütközött egy traktorral. Amellett, hogy a balesetet okozó vésztői férfi könnyű sérülést szenvedett, a helyszíni szondáztatás pozitív értéket jelzett nála. Az eljárás során kirendelt igazságügyi szakértő is megállapította azt, hogy az 53 éves autós szervezetében a történtek idején alkohol volt. A Szeghalmi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a nyomozás iratait 2023. január 16-án továbbította az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az esettel kapcsolatban a rendőrség ismételten felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy az ittas járművezetés potenciális balesetveszélyt hordoz magában. Az elfogyasztott alkohol növeli a reakcióidőt és tompítja az érzékszerveket, így az ittas vezetők másokat is veszélyeztetnek. Ne üljenek ittasan a volán mögé, és olyan járműbe se, amit valaki ittasan akar vezetni!