Közösségi oldalak

Hírek

Ügyészségen a szeghalmi nőt megkárosító debreceni csaló ügye

Pénzhez akart jutni, ezért meghirdetett egy mobiltelefont az interneten egy debreceni férfi. Volt, aki meg akarta venni, kifizette, de nem azt küldte el neki, hanem egy szinte értéktelen, használhatatlan készüléket. A csalás miatt indított nyomozás iratai az ügyészségre kerültek.

Internetes hirdetés útján szeretett volna telefont vásárolni egy szeghalmi nő. Meg is egyezett a hirdetővel arról, hogy 83 ezer forintért megveszi az általa kínált mobilt, majd át is utalta a vételárat. Mindez 2022. február 3-án történt, három nappal később meg is kapta a csomagot. A probléma csak az volt, hogy egy másik, szinte értéktelen, működésképtelen telefon volt benne.

Felvette a kapcsolatot az eladóval, de a debreceni férfi nem utalta vissza a pénzt, ezért a nő másfél hónappal később feljelentést tett. A 38 éves férfi kihallgatásán elismerte, hogy becsapta a vevőt. Azzal magyarázta tettét, hogy hirtelen pénzre volt szüksége. A Szeghalmi Rendőrkapitányság munkatársai a csalás miatt elrendelt nyomozás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait 2022. május 11-én megküldték az ügyészségnek – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.