Közösségi oldalak

Hírek

Úgy elitta az eszét, hogy robbantással fenyegetőzött

Közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat a Békési Járási Ügyészség és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt egy 36 éves büntetett előéletű szentesi férfival szemben, aki ittasan robbantással fenyegetőzött.

A közérdekű munkát az elítélt hetente legalább egy napon – a heti pihenőnapon vagy a szabadidejében –, díjazás nélkül végzi. A közérdekű munkára ítélt köteles a számára meghatározott munkát elvégezni. Ha az elítélt a számára meghatározott munkát önhibájából nem végzi el, a közérdekű munkát vagy annak hátralévő részét szabadságvesztésre kell átváltoztatni.

A férfi a bűncselekmény elkövetésekor Békésen élt. 2023. október 05-én, a késő esti órákban lakótársa tudta nélkül magához vette annak mobiltelefonját, majd azon ittas állapotban álnéven valótlan bejelentést tett a Békés Megyei Rendőrfőkapitányság Tevékenység-Irányítási Központjába, miszerint a terhelt tartózkodási helye melletti harmadik házat – ahol gyermekek is tartózkodnak – fel fogja robbantani, még a szomszéd is meg fog halni ha nem mennek ki – tájékoztatta portálunkat Dr. B. Nagy Barbara főügyészségi ügyész, sajtószóvivő.