Közösségi oldalak

Hírek

Deutsch Tamás drogos bulijairól ír Magyar Péter közösségi oldalán

Orbán Viktort szólította meg legújabb bejegyzésében Magyar Péter, de igazán Deutsch Tamásnak ment neki azáltal, hogy egy rendőr által tett állítólagos tanúvallomásból idézett. Magyar feltette a kérdést Orbánnak, hogy szándékosan alázza-e a szavazóit azzal, hogy a Fidesz EP-listájának élére nevezi Deutsch-ot, akiről – mint állítja – az alább olvasható jelentés készült.

1998 nyarának végén, augusztusban érkezett egy információ arról, hogy a XVI. kerület, Sashalomban található masszázsszalonban kábítószer terjesztés és fogyasztás zajlik rendszeres jelleggel. Konkrétan heroinról és kokainról volt szó. Az információ feldolgozását követően akciót szerveztünk a helyre. A késő esti órákban az egységünk megjelent, igazoltattuk a bent tartózkodókat, emlékezetem szerint néhány személyt elő is állítottunk, illetve kábítószer gyanús anyagokat foglaltunk le” – olvasható a Magyar Péter által közzétett vallomás elején.

Azt tapasztaltuk, hogy az egyébként számunkra ismeretlen vendégek között ott tartózkodik Deutsch Tamás is. Klinikai tünetek alapján, megítélésem szerint kábítószer hatása alatt állhatott, viselkedése zavart volt, beszéde összefüggéstelen A mentelmi jogra való tekintettel vizsgálatot nem végezhettünk rajta, nem igazoltathattuk, de munkám során rengeteg olyan emberrel találkoztam, aki hasonló tüneteket produkált, és később bebizonyosodott róluk, hogy kábítószert fogyasztottak. Kokaint és heroint abban a helységben is találtunk, amelyben Deutsch Tamást tartózkodott.

A szöveg azzal folytatódik, hogy bár intézkedni nem volt lehetőségük vele szemben, Deutsch-ot kivitték az épületből. A környéken sokan voltak, az akció felébresztette a környező házak lakóit, ezért (a fejét takargatva) gondoskodni kellett a képviselő elszállításáról – áll a szövegben.

Pár hónappal a sashalmi eset után ismételten információt kaptunk, hogy a Margit utcában üzemel egy kupleráj, ahol kábítószer terjesztés és fogyasztás zajlik. Kiérkezésünk után a helyszínen kokaint találtunk. Az ott tartózkodó személyeket igazoltattuk. Közöttük Deutsch Tamást ismertük fel, viselkedése ismét zavart volt, tudatmódosító szer hatása alatt lehetett. Ám mentelmi joga miatt őt nem igazoltathattuk, és nem állíthattuk elő. Parancsnokunk gondoskodott az elszállításáról.

A Magyar Péter által említett 2015-ös rendőrségi ügy minden bizonnyal az az eset, amikor Deutsch Tamás pert indított Juhász Péter ellen, amiért utóbbi azt állította, hogy a Fidesz politikusa rendszeresen fogyaszt kábítószert. A pert első fokon Juhász nyerte, aki akkor a Facebook-oldalán beszámolt róla, hogy egy rendőr Deutsch ellen vallott: bejegyzésében szóról szóra ugyanaz a szöveg olvasható, mint Magyar mostani bejegyzésében. Deutsch Tamás ugyanakkor fellebbezett az ítélet ellen, másodfokon pedig nyert is. Juhásznak a jogerős ítélet szerint félmillió forint sérelemdíjat kell fizetnie Deutschnak, mert „megalapozatlanul híresztelte” hogy a fideszes politikus kábítószert fogyaszt, ezzel pedig megsértette jó hírnevét és emberi méltóságát, írja a 24.