Közösségi oldalak

Hírek

Semjén bosszúja? – Többszörösére emeli a kormány a határon túli oktatási-nevelési támogatást

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) ülése után tartott sajtótájékoztatón a Várkert bazárban 2022. november 18-án.

Többszörösére emeli a magyar kormány a határon túli oktatási-nevelési támogatást – jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet pénteki budapesti ülése utáni sajtótájékoztatón.

azon a napon, amikor tömegek – diákok, tanárok, szülők – tüntettek országszerte az oktatás jövőjéért, a magyarországi oktatás lezüllesztése ellen.

Több pénzt oktatásra! – Diákok és tanárok demonstráltak Békéscsabán

Semjén elmondta: jelenleg 22 400 forint a támogatás összege gyermekenként és tanévenként. Az emelt juttatást a kárpátaljai magyarok már mostantól, a többi nemzetrész a következő tanévtől kaphatja meg.A KDNP-s azt is megüzente, hogy a Kárpátaljának járó támogatásokat semmilyen körülmények között nem csökkentik, sőt emelik, mert ők vannak a legnehezebb helyzetben.

A Máért ülésén három ellenzéki párt nem vett rész: a DK, a Párbeszéd és a Momentum.

„Lelkük rajta, önmagukat minősítik”

– duzzogott Semjén Zsolt, azzal hergelve, hogy a távol maradó pártok nem a kormányt és nem a Máértet becsülték le, hanem a határon túli magyarokat.

YouTube csatorna

Médiapartnerek
Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!