Közösségi oldalak

Hírek

Loptak mindent, de főleg a rézre mentek a 23 és az 53 éves tolvajok Orosházán

Négy házból lopott egy férfi Orosházán. Kettőnél az egyik rokona is ott volt és segített neki. A rendőrség mindkettőjüket őrizetbe vette.

Lopás miatt állítottak elő a rendőrök két orosházi férfit 2022. november 16-án az Orosházi Rendőrkapitányságra. A gyanú szerint 2022 augusztusában és szeptemberében is betörtek egy-egy családi házba Orosházán. Az egyik felújítás alatt állt, onnan többek között rézkábelt, alkatrészeket, szerszámokat, pálinkát, konyhakést hoztak el. Míg a másik melléképületéből rézhulladékot és réz alkatrészeket vittek el. Emellett a fiatalabb férfi további két lakóházból is lopott szeptemberben és novemberben.

Mindkétszer úgy jutott be az épületekbe, hogy betört egy ablaküveget és bemászott. Átkutatta a helyiségeket, majd televíziót, mosógépet, gázpalackot, rézcsövet, festményt vett magához. A rendőrkapitányság nyomozói a 23 éves férfit és 53 éves nagybátyját lopás bűntett elkövetésével gyanúsítják és őrizetbe vették őket. A rendőrök vizsgálják azt is, hogy a két férfi követhetett-e még el ezeken kívül további, hasonló vagyon elleni bűncselekményeket – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.