Közösségi oldalak

Hírek

Szépkorúaknak tartott baleset-megelőzési programot a rendőrség Békés megyében

Szépkorúaknak tartott baleset-megelőzési programot a rendőrség Békés megyében

Baleset-megelőzési témájú rendezvényt tartott időseknek a Békés Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és az Orosházi Rendőrkapitányság 2023. november 29-én Pusztaföldváron.

A program célja az volt, hogy felhívják a figyelmüket arra, hogy időnként fontos átismételni a közlekedési szabályokat, mert a megszegésüknek súlyos következményei lehetnek. Lényeges, hogy lássák ennek a veszélyeit, és tegyenek meg mindent a saját biztonságukért, a balesetek megelőzéséért. A program megnyitóján Sonkolyos Szabolcs, Pusztafölvár polgármestere köszöntötte a közel nyolcvan résztvevőt.

Kérte, hogy a hallottakat adják át a környezetükben élőknek, segítsék családtagjaikat, szomszédjaikat, ismerőseiket abban, hogy ők is felfrissítsék KRESZ-tudásukat, közlekedési ismereteiket. A szabályok betartásával ugyanis a legtöbb baleset megelőzhető lenne. Azért is érdemes ezt kiemelni, mert a szépkorúak sokkal sérülékenyebbek. A programon előadást tartott Benkő Mihály közlekedési szakember és Pardi Ildikó r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési csoportvezetője.

A Pusztafölvár, Csanádapáca és Kardoskút térségéből érkezett idősek amellett, hogy tájékoztatást kaptak a legfőbb baleseti okokról, azok megelőzési lehetőségeiről, a közlekedési szabályokról, egy kvízjátékkal is tesztelhették tudásukat. Közben kérdéseket tehettek fel a szakembereknek, így könnyebben lehetett értelmezni és megjegyezni a hallottakat – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

YouTube csatorna