Közösségi oldalak

Hírek

Átfázott embert vittek fedett és meleg helyre a rendőrök Békéscsabán

Átázott ruhában, papucsban ácsorgó férfira figyelt fel egy járókelő 2023. november 30-án este fél 7 körül Békéscsabán, a vasútállomás előtt.

 

Szóba elegyedett vele és közben tárcsázta a segélyhívót, jelzésére egy rendőr azonnal indult. Elmondta a férfinek, hogy éjszakára nem maradhat az utcán, mert kihűlhet. Megkérte, hogy szálljon be a rendőrautóba és felajánlotta neki, hogy ha nincs más lehetősége, elviszi egy fedett, meleg helyre. Az 59 éves férfit a békéscsabai hajléktalanszállón fogadták.

A rendőrség ezúton is köszöni a bejelentőnek, hogy a hidegben, sötétben nem ment el a kiszolgáltatott helyzetbe került embertársa mellett, és jelezte a rendőröknek, hogy baj történhet, ha nem avatkoznak közbe. A 112-es segélyhívószám a nap 24 órájában ingyenesen hívható. A tevékenység-irányítási központokban minden elérhetőség rendelkezésre áll ahhoz, hogy megszervezzék az azonnali segítségnyújtást, a veszélybe került embereket biztonságba helyezzék – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.