Közösségi oldalak

Hírek

Sorra lopta az autókat hogy hazajusson, persze jogosítványa sosem volt

Haza akart menni, ezért ellopott egy autót egy férfi Körösladányban. A kocsiból menet közben kifogyott az üzemanyag, ezért hátrahagyta azt az út szélén és egy másik, szintén lopott kocsival folytatta az útját. Éppen csak hazaért, amikor a rendőrök elfogták és előállították a rendőrkapitányságra.

A rokonoknál volt látogatóban Körösladányban az a 24 éves férfi, aki 2023. december 16-án éjszaka egy hirtelen gondolattól vezérelve úgy döntött, hogy kocsival hazamegy a szülei házába. Ezzel a szándékával csak az volt a probléma, hogy sem autója, sem jogosítványa nem volt. Elindult hát gyalogosan az éjszakába, hátha talál valahol egy autót. Elmondása szerint nem is kellett sokáig keresgélnie, az első kocsinak, amit megnézett nyitva volt az ajtaja és benne volt az indítókulcs is. Beszállt és elindult vele a Hajdú-Bihar megyei Vácsod felé.

Útközben azonban a kifogyott az üzemanyag és az autó megállt a 47-es főút mentén. A férfi ezután visszagyalogolt a legközelebbi településig, ahol kis keresgélés után talált egy terepjárót, aminek nyitva volt az ajtaja és a kulcs is ott volt az egyik belső rekeszben. Ezzel az autóval aztán hazament, és lefeküdt aludni.

Nem sokáig pihenhetett, mert ismét autóba kellett ülnie, ezúttal azonban a rendőrök vitték őt a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi ellen a Szeghalmi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvételének bűntette miatt indított eljárást, ezen kívül szabálysértési eljárás is indult ellene, mert nem volt vezetői engedélye – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.