Közösségi oldalak

Hírek

Rendőrségi „Road Show” Békéscsabán

Pályaorientációs „Road Show”-nak adott otthont a Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium. A rendezvényen a látványos bemutatók mellett 11 középiskolás csapat mérte össze a rendészeti szakterületen szerzett tudását.

 

Fegyverzettechnikai, intézkedéstaktikai és kutyás bemutató, megelőzési standok és még számos látványosság várta azokat, akik ellátogattak a rendőrség „Road Show”-jára, amelynek a Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium adott otthont. A programsorozatot a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ indította el, egyrészt azzal a céllal, hogy a rendészeti képzés iránt érdeklődő diákok közelebbről is megismerjék a rendőrség munkáját, másrészt, hogy a már rendészeti képzésben részt vevő tanulók a gyakorlatban is összemérhessék tudásukat. Ez a régiós rendezvény már a nyolcadik volt a sorban, és ezúttal Békés megye és Jász-Nagykun-Szolnok megye rendészetis diákjai versenghettek egymással. A két megyéből összesen 11 csapat érkezett a megmérettetésre.

A résztvevőket az ünnepélyes megnyitón Vörös Ferenc r. ezredes a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője köszöntötte. Hangsúlyozta, hogy a rendőrségnek fontos társadalmi szerepe van a fiatalok nevelésében, a baleset- és bűnmegelőzésében a fiatalok pedig a legjobbak egymás szemléletformálásában.

A versengő csapatoknak többek között rendészeti és kerékpáros ügyességi feladatokat kellett teljesíteniük, határrendészeti és bűnügyi feladatokat kellett megoldaniuk, de számot kellett adniuk lövészeti ismereteikről is.

A versenyt a Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium csapata nyerte. Második lett a Békéscsabai SZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium gárdája, a harmadik helyen a Gyulai SZC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium csapata végzett. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság különdíját a Gyulai SZC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai érdemelték ki, míg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság különdíját a Mezőtúri Református Kollégium tanulói vihették haza.

A rendezvényt Dr. Bak Sándor r. ezredes, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ igazgatója zárta, aki elmondta, hogy a rendőrség életében és munkájában rendkívül fontos szerepe van rendészeti képzésben tanuló fiataloknak, hiszen ők leszek majd az utánpótlás, a jövő rendőrei – tájékoztatta portálunkat Deményné Tűri Zsanett r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.