Közösségi oldalak

Hírek

Pár hetes ismerettség után tombolt a barátnőjénél a 44 éves gyula alkoholista férfi

Garázdaság vétsége és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt egy 44 éves büntetlen előéletű gyulai férfival szemben, aki barátnője udvarán randalírozott. Az ügyészség indítványa szerint a nyomozás során felmerült, 100.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költséget is neki kell majd megfizetnie.

[AdSense-]

Az alkoholfüggőségben szenvedő férfinak 2023. február 17-ét megelőzően két-három héttel alakult ki intim kapcsolata egy gyulai nővel, ezalatt rendszeresen aludt a sértettnél, illetve 2023. február 17-én délutánra is találkozót beszéltek meg azzal, hogy a terhelt vacsorát fog főzni a sértettnél. A nő ezért a megbeszélt nap délutánján autóval kiment a férfiért Gyula-Városerdőre annak lakcímére és behozta Gyulára, ahol a sértett ügyintézés céljából megállt a belvárosban, míg a férfi a kocsiban maradt. Mivel a terhelt megítélése szerint a sértett sokáig időzött, ideges lett, és a gépkocsiból kiszállva elment bevásárolni, eközben alkoholt is fogyasztott. Ezt követően gyalog elment a sértett Temesvári úti házához és a nem bezárt hátsó kapun bement a sértett házának udvarára, ahol tombolni kezdett: idegességében és ittassága miatt összetörte a sértett kerítésének egyik elemét, leszakította és erőszakkal kifeszítette a postaládájának ajtaját, széttört egy műanyag napozóágyat, illetve hasonló módon megrongált egy rattan kerti bútor szettet is. Ezen felül a férfi a ház esővíz csatornájának egy közel 3 méteres darabját leszedte a házról, majd azt az ingatlanból kihozva az ingatlan melletti csatornaparton eldobta. Majd kihozta az ingatlanból a sértett kerékpárját és egy sértetlen műanyag napozóágyat és azokat a ház melletti Élővíz csatornába dobta.

A sértett a házból végignézte a tombolást, majd értesítette a rendőrséget. A csatornába dobott vagyontárgyakat a tűzoltóság kiszedte és azokat a sértett sérülésmentesen visszakapta, a férfi pedig a nyomozás során a sértettnek okozott 54.000.- Ft rongálási kárt megtérítette. A terhelt által tanúsított kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen – tájékoztatta portálunkat Dr. B. Nagy Barbara főügyészségi ügyész, sajtószóvivő.