Közösségi oldalak

Hírek

Ötvenezret és folyamatos munkalehetőséget ígért 48 éves utastársának, a 71 éves ittasan vezető férfi

Közlekedési baleset történt Orosházán, a járművet vezető ittas férfi pénzt és munkát ígért utastársának, ha átvállalja az autó vezetését, az eljárás során. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Két személygépkocsi ütközött össze Orosházán, a Vajda közben 2020. július 2-án, a balesetben senki nem sérült meg. A 71 éves, ittasan vezető férfi ötvenezer forint készpénzt és folyamatos munkalehetőséget ígért 48 éves utastársának, ha átvállalja a jármű vezetését, az eljárás során. Utóbbi férfi eleget tett a kérésnek 2020. július 31-én az Orosházi Rendőrkapitányságon, azt hazudta, hogy ő vezette az autót.

Több mint két hónap elteltével, október 8-án a rendőrkapitányságon a valós történetet vázolta. Így fogalmazott:

„… nem bírtam még aludni sem, annyira bántott, hogy hazudtam…”.

Az Orosházi Rendőrkapitányság a fiatalabbik férfi ellen hamis tanúzás, míg az idősebbik férfi esetében járművezetés ittas állapotban és hamis tanúzásra felhívás bűntett miatt indult nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2021. december 13-án továbbította az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat Lipták András r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.