Munkát ígért, hogy elkerülje az ittas vezetés következményeit

Két személygépkocsi ütközött össze Orosházán. A balesetet okozó ittas férfi, aki a vezetéstől el volt tiltva, arra kérte a mellette utazó ismerősét, hogy vállalja át a felelősségét. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség elkövetésével gyanúsít a rendőrség egy tótkomlósi férfit, mert Orosházán, a Vajda közben 2020. július 2-án 16 óra 15 perc körül közlekedési balesetet okozott. Személygépkocsijával egy másik autónak ütközött. A balesetben senki nem sérült meg. A 69 éves férfinél az alkoholszonda pozitív értéket jelzett, emellett a vezetéstől is el volt tiltva, ezért megkérte a mellette utazó ismerősét, hogy vállalja át a felelősségét a hatóság előtt.

Cserébe folyamatos munkalehetőséget és jó fizetést ígért neki. Az utas meg is tette, amire kérték, először azt mondta a rendőröknek, hogy ő vezetett, de később mégis bevallotta, hogy nem mondott igazat. Így nemcsak az ittasan, jogosítvány nélkül vezető, hanem a felelősséget átvállaló férfi ellen is büntetőeljárás indult. Az Orosházi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait 2020. december 1-jén továbbította az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.