Közösségi oldalak

Hírek

Öt piás sofőr bukott meg Békés megyében

Öt, a gyanú szerint ittasan vezető férfi ellen indult büntetőeljárás Békés megyében. Egyikük személygépkocsival árokba hajtott, négyen közúti ellenőrzéseken buktak le.

Orosházán, a Makói utcában 2023. október 1-jén 2 óra körül letért az útról és árokba hajtott egy személygépkocsi. Egy 18 éves fiú vezette, a kocsi az egyik barátjáé volt. Házibuliban még két másik társukkal együtt szórakoztak, italoztak, majd az autó tulajdonosa elaludt. A fiatalember ekkor magához vette a kulcsot, ketten beleültek az autóba és elindultak. A balesetben nem sérültek meg, a történtek után az ittasan vezető tizenéves maga tett bejelentést a rendőrségen. Az Orosházi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele és járművezetés ittas állapotban bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is eljárást indított ellene.

Rajta kívül még négy férfit állítottak elő a rendőrök a napokban, Békés megyében azért, mert a gyanú szerint ittasan vezettek. Közülük ketten 2023. szeptember 29-én akadtak fenn közúti ellenőrzéseken, egy 23 éves férfi Sarkadon, egy 53 éves férfi Mezőhegyesen. Mindketten személygépkocsit vezettek.

Másnap Gyulán állítottak elő a rendőrök egy francia állampolgárt, ő is személygépkocsival közlekedett és nála is alkoholfogyasztást jelzett a szonda.

Végül 2023. október 1-jén 12 óra körül Mezőkovácsházán szintén egy személygépkocsi-vezetőnél merült fel az ittasság gyanúja. Mind a négy férfi ellen büntetőeljárás indult – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.