Közösségi oldalak

Hírek

Öt bűncselekmény, nyolc gyanúsított

Lopásokkal, valamint jármű önkényes elvétele és kábítószer birtoklása bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható férfiakat fogtak el a rendőrök.

Az Orosházi Rendőrkapitányságon 2023. október 6-án bejelentést tett egy nő arról, hogy valamikor az elmúlt hetekben Nagyszénáson elektromos szerszámgépeket loptak egy felújítás alatt álló házóból. A rendőrök azonosították és előállították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 39 éves férfit. A lopott dolgokat megtalálták nála, lefoglalták, így azokat a tulajdonos visszakapja.

Orosházán, a Szentetornyai útról, egy nem teljesen körbekerített udvarról 2023. október 6-án 23 óra 30 perc és másnap 3 óra 30 perc között egy férfi a tulajdonos engedélye nélkül elvitt egy autót. Az Iskola utcára hajtott vele, ott leállította. A 35 éves férfit a rendőrök előállították és jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak ellene. A gyanú szerint ittasan vezette a kocsit, ezért is felelősségre vonják.

Mezőberényben, 2023. október 5-éről 6-ára virradó éjjel két fiatal bement egy telephelyre, és egy parkoló buszból pénzt loptak. A rendőrök a 21 éves férfit és a 15 éves fiút elfogták, mindkettőjük ellen büntetőeljárás indult. Az idősebbik gyanúsított korábban már több lopást is elkövetett Békés megyében, ezért őt a rendőrök őrizetbe vették.

Tótkomlóson, a Tass utcában 2023. október 7-én 22 óra előtt néhány perccel ellenőriztek a helyi körzeti megbízottak egy személygépkocsit és igazoltatták a benne ülőket. A kocsiban kábítószer gyanúját keltő anyagokat, kristályt és növényi törmeléket, illetve az adagolásukhoz szükséges mérleget találtak. A rendőrök a jármű vezetőjét és utasát is előállították az Orosházi Rendőrkapitányságra, egyiküknél a gyorsteszt kábítószer-fogyasztást jelzett. A rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 21 és 25 éves fiatalokat kábítószer birtoklása bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja.

Gyulán, a Szent István úton 2023. október 8-án 0 óra 15 perc körül a városban éjszaka járőröző rendőrök igazoltattak két román állampolgárt. Biciklivel voltak, de mint kiderült, a kétkerekűt nem sokkal korábban a Vásárhelyi Pál utcában egy kerékpártárolóból lopták el úgy, hogy levágták róla a lakatot. A rendőrök a két férfit előállították, büntetőeljárást indítottak ellenük, a kerékpárt pedig lefoglalták tőlük – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.